Grad Čakovec raspisao natječaje za potpore u društvenim djelatnostima i kulturi

Grad Čakovec raspisao natječaje za potpore u društvenim djelatnostima i kulturi

Podijeli

Grad Čakovec je 4. prosinca raspisao tri javna poziva. Prvi je poziv korisnicima Proračuna za dostavu prijava za financijske potpore projektima i programima namijenjenim zadovoljavanju javnih potreba u društvenim djelatnostima, drugi poziv se odnosi na financijske potpore projektima i programima namijenjenim zadovoljavanju javnih potreba u društvenim djelatnostima, a treći za organizaciju manifestacije Ljeto u gradu Zrinskih 2018.

Natječaji su otvoreni mjesec dana, odnosno do 4. siječnja druge godine. Predstavljajući navedene javne pozive, gradonačelnik Kovač naglasio je da je s ovakvim projektnim sufinanciranjem projekata i programa Čakovec počeo prije četiri godine, te da smo među rijetkima u Hrvatskoj koji na ovakav transparentni način financiramo javne potrebe.

U Čakovcu djeluje preko 500 udruga, velika većina njih ima svoje mjesto, a sve zajedno znatno obogaćuju javni i društveni život grada, rekao je Kovač, naglasivši da je u Proračunu za drugu godinu, koji je prošli tjedan usvojilo gradsko vijeće za sve navedene potrebe osigurano 8 miljuna kuna. Od toga je 6 miljuna predviđeno za javne programe, 1.6 miljuna za mjesne odbore i gradske kotareve, a 330.000 kuna za manifestaciju Ljeto u gradu Zrinskih.

Novost u odnosu na proteklu godinu je to što je paralelno s natječajem za udruge, raspisan i natječaj za mjesne odbore. Najmanji iznos koji se može dodijeliti iznosi 1.000, a najveći 100.000 kuna. Rezultati natječaja bit će objavljeni do 1. veljače iduće godine. Sva dokumentacija, potrebni obrasci i upute mogu se skinuti s gradskih mrežnih stranica ili podići u Upravnom odjelu za društvene, protokolarne i europske poslove. U Gradskoj upravi sve udruge, ustanove, tvrtke i pojedinci koji se namjeravaju javiti na bilo koji od tri raspisana javna poziva mogu dobiti pomoć i savjet.

Podijeli