Grad Čakovec nastavlja sa sportskim ljetnim radionicama za djecu

Grad Čakovec nastavlja sa sportskim ljetnim radionicama za djecu

Podijeli

Jedan od projekata po kojima je Grad Čakovec prepoznatljiv u nacionalnim okvirima po ulaganjima u djecu i mlade te za koje kontinuirano dobivao upite iz drugih hrvatskih gradova i općina su ljetni sportski kampovi i radionice

Tijekom, cijelog ljeta, počevši od 18. lipnja, učenici od sportova mogu birati čak 24 kampa na kojima mogu isprobati 18 sportova. Predstavljajući ovogodišnji program, gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač istaknuo je da ovakvi sadržaji za cilj imaju djeci, ali i njihovim roditeljima omogućiti aktivnosti tijekom ljetnih praznika. Osim mogućnosti bavljenja sportovima, organiziraju se i radionice iz tehničke kulture, informatike, a ove godine po prvi put i iz tradicijske kulture. Novost je i što će neki sportski kampovi biti organizirani u Totovcu i Novom Selu na Dravi, jer iskustvo iz prethodnih godina pokazuje da je djeci iz tzv. dravskog bazena tijekom ljeta dok ne voze autobusi, komplicirano doći u Čakovec.

Ovime ove radionice i kampovi dobivaju puni smisao naglasio je gradonačelnik. Pozvao je i svu djecu iz svih osnovnih škola s područja Grada Čakovca, kao i učenike iz Savske Vesi, Mačkovca, Slemenica i Žiškovca da se uključe u aktivnosti koje za njih zajedno s udrugama, zajednicama i školama tijekom praznika organizira Grad. Kako je na predstavljanju istaknuo predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Čakovca Bojan Ružić, sa sportskim kampovima pod nazivom „Svaki tjedan sport jedan“ počelo se prije 14 godina, prve godine kampove je pohađalo 60-tak djece, da bi lani taj broj narastao na gotovo 500, s time da je ukupno bilo 1600 sudjelovanja na kampovima.

Većina djece pohađala je više od jednog sportskog kampa, a mnogi od njih nastavili su se baviti sportom. Ovi kampovi, rekao je Ružić, postali su jedan od zaštitnih znakova sporta u Čakovcu, a imaju i mnogo upita i pohvala iz ostalih sportskih zajednica po Hrvatskoj, što je priznanje njima, ali i Gradu. Cijena je 80 kuna za djecu s područja Grada, odnosno 150 za ostale, za taj novac mogu sudjelovati na svim kampovima, dobivaju majicu te okrjepu.

Podijeli