GORIČAN Održana manifestacija “Mojih 20 poruka samome sebi”

GORIČAN Održana manifestacija “Mojih 20 poruka samome sebi”

Podijeli

U organizaciji Centra za pomoć u kući Međimurske županije i Općine Goričan na Šuderici je održana manifestacija „Mojih 20 poruka samome sebi” s ciljem međugeneracijskog druženja. Manifestaciji su se odazvali mještani Goričana, ali i gosti umirovljenici i članovi Klubova za starije osobe iz Nedelišća, Donje Dubrave i Preloga.

Za sve prisutne bile su organizirane sportsko rekreativne aktivnosti – pikado, nordijsko hodanje i viseća kuglana, vrlo popularan Kviz te fotografiranje na temu manifestacije. Sveukupno se okupilo preko 100-tinjak gostiju, dok je 15-ak volontera bilo zaduženo za koordinaciju aktivnosti i nadzor pridržavanja preventivnih mjera sukladno preporukama Stožera civilne zaštite.

Kako posljednjih mjeseci nisu bili u mogućnosti provesti mnoge unaprijed planirane aktivnosti, organizatori su se odlučili na jedno druženje na otvorenom. Starijim osobama nedostaje druženja i aktivnosti, a s obzirom na to da su posljednjih mjeseci živjeli pod posebnim mjerama u kojima je bilo preporučeno da čim manje izlaze, prestala su i druženja unutar njihovih udruga, ali i općenito.

Ovom manifestacijom željela se povećati socijalna uključenost starijih osoba u lokalnu zajednicu, ali i potaknuti međugeneracijsko druženje starijih osoba sa svojom djecom i unucima te to ovjekovječiti fotografijama.

Manifestacija je uspješno provedena, a već su krenuli i dogovori
za nova moguća druženja.

Podijeli