GONG: Rekonstrukcija Vlade kao iz stripa: Tko izgubi dobitak, dobije gubitak

GONG: Rekonstrukcija Vlade kao iz stripa: Tko izgubi dobitak, dobije gubitak

Podijeli
Plenkovićeva rekonstrukcija Vlade napravljena je alanfordovski tako što su loši ministri nagrađeni potpredsjedničkim funkcijama u Vladi ili novim, bogatijim resorom. Gong smatra da bi poštenije bilo da se raspišu novi izbori umjesto da se opet produljuje život Vladi opterećenoj aferama i nesposobnošću.
Priopćenje GONG-a prenosimo u cijelosti: “Gong je prije godinu dana tražio ostavku Andreja Plenkovića zbog lažnih očitovanja njega i više dužnosnika pred hrvatskim institucijama na temu Agrokora. Sada ministar financija Zdravko Marić, za kojeg je Povjerenstvo utvrdilo da je povrijedio načelo djelovanja sudjelujući na sastancima grupe Borg koja je pisala Lex Agrokor, postaje potpredsjednik Vlade. Zbog povrede načela djelovanja, podsjetimo, Tomislav Karamarko morao je odstupiti s pozicije potpredsjednika Vlade. Jasno je da se borba protiv korupcije kontinuirano urušava u zemlji koja Europskom unijom predsjeda sljedeće godine.

Dok hrvatska policija provodi ilegalno pushbackove izbjeglica, o čemu svjedoče i policajci u pismu Pučkoj pravobraniteljici, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović unaprijeđen je na mjesto potpredsjednika Vlade. Ministar uprave Marko Pavić koji je pokazao da ne zna voditi socijalni dijalog, koji je iz proračuna financirao protureferendumsku kampanju, dijelio poslove prijateljima, proslavio se debaklom povlačenjem novca iz ESF-a namijenjenog najsiromašnijima, također je nagrađen. Postat će ključan za upravljanje europskim fondovima u Hrvatskoj kao ministar regionalnog razvoja i fondova EU.

Rekonstrukcija Vlade, stoga, izgleda poput glasovite parole iz stripa Alan Ford: Tko izgubi dobitak, dobije gubitak”, stoji u priopćenju.

Podijeli