Godišnja izvještajna i Izborna skupština Društva pedagoga tehničke kulture

Godišnja izvještajna i Izborna skupština Društva pedagoga tehničke kulture

Podijeli

Održana je Godišnja izvještajna skupština Društva pedagoga tehničke kulture Međimurske županije te Izborna skupština za novo četverogodišnje razdoblje.

Iz izvještaja o radu vidljivo je da je to po rezultatima i održanim aktivnostima bila jedna od najuspješnijih godina u 35 godina samostalnog djelovanja Društva.

Uz predstavnike županijske Zajednice tehničke kulture i Zajednice grada Čakovca, gosti na skupštini su bili i predstavnici varaždinskog Društva pedagoga tehničke kulture.Na skupštini je bio i predsjednik Hrvatskog saveza pedagoga tehničke kulture Mato Šimunović. Napomenuo je da je međimursko Društvo najaktivnije i najorganiziranije u Savezu, s izvrsnim rezultatima na državnim natjecanjima mladih tehničara i u Modelarskoj ligi, te sa zapaženim rezultatima na natjecanju „Sigurno u prometu“, gdje članovi Društva aktivno sudjeluju u pripremanju učenika.

Društvo je bilo domaćin i organizator nekoliko godišnjih stručnih skupova, a dalo je i doprinos u povećanju kvalitete sadržaja „Ljetnih škola pedagoga tehničke kulture“, „Škola za napredne učenike s područja tehničke kulture“, te angažmanu članova u radu raznih povjerenstava. Posebno je pohvalio organizaciju i provođenje zimskih i ljetnih kampova tehničke kulture za učenike.

Na Izbornoj skupštini za predsjednicu Društva izabrana je Jelena Tuksar, zamjenica će joj biti Dubravka Žignić – Resman, a tajničke poslove nastaviti će obavljati Željko Medved. Na kraju sjednice Skupštine prikazan je film s ovogodišnjeg zimskog kampa tehničke kulture koji su snimili polaznici radionice Fotokinokluba Ivanovec i animirani film kojeg su izradili učenici polaznici radionice ŠAF-a.

Podijeli