Glavni tajnik stranke Ivana Pernara: Podnosim ostavku zbog jeftinog populizma

Glavni tajnik stranke Ivana Pernara: Podnosim ostavku zbog jeftinog populizma

Podijeli

Glavni tajnika stranke Ivana Pernara Ivan Despotović podnio je ostavku.Njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Kao glavni tajnik stranke Ivana Pernara zbog profesionalnih i moralnih razloga javljam da sam podnio ostavku na toj funkciji. Razlozi zbog kojih sam donio tu odluku su težnja za jeftinim populizmom bez želje za stvarnim i konkretnim radom u stranci Ivana pernara. Interni dogovori mimo svih protokola i podržavanje javnih istupa pojedinih članova koji na bivšim karijerama uživaju jeftinu pažnju medija, predmet su ismijavanja.

Moji moralni i etički kodeksi ne mogu podržavati jeftini populizam ispred struke, kompetencije i kvalitete obrazovanih, razumnih i čestitih ljudi. Netočne i neistinite izjave kao što su planovi za izborne liste i nositelje u drugoj izbornoj jedinici su netočne jer Glavni odbor stranke niti bilo tko drugi o tome nije razgovarao, a s druge strane predsjednik i potpredsjednik stranke ne žele dati demantiji niti se ograditi od takvih netočnih informacija što nam govori o netransparentnom radu i tajnim dogovorima. Smatram da mogu reći u ime svih onih ljudi koji cijeli svoj život ne žele pregaziti moralna i etička pitanja samo kako bi zaradili novac ili postali popularni, ne odobravam niti podržavam jeftini populizam kojem se daje prednost ispred zdravorazumnih vrijednosti.

U politiku sam ušao sa vrlo ozbiljnim i iskrenim pristupom koji njeguje moralne i poštene vrijednosti na najvišem nivou i stoga više ne vidim svoj smisao političkog djelovanja u ovakvoj stranci koja je stavila jeftini populizam ispred svega. Bez obzira na svu racionalizaciju pojedinaca koji će govoriti protiv mene i moga čina, moram reći i napomenuti da sam spreman stati ispred svake kamere i doći u bilo koju emisiju gdje ću mnogo detaljnije objasniti javnosti razloge i činjenice zbog kojih ne želim dati blagoslov bilo kojoj vrsti ove političke utopije.

Napominjem da razlog moje ostavke i izlaska iz stranke Ivana Pernara nije Aleksndra Bukovčan već cijelokupni pristup vrha stranke prema ozbiljnosti koju politika treba imati i kršenje usvojenih i dogovorenih pravila. U ovom slučaju izjava za nositelje izbornih listi. Što se tiće moga budućeg rada i djelovanja u politici, mogu reći da sam svjestan kako pojedinac ne može mijenjati stvari ali u dobro organiziranoj strukturi može”, stoji u priopćenju.

Podijeli