Glasnogovornik zadarskog suda o silovanju maloljetnice: Novinari nepotrebno dižu tenzije, predsjednica zgrožena...

Glasnogovornik zadarskog suda o silovanju maloljetnice: Novinari nepotrebno dižu tenzije, predsjednica zgrožena viješću

Podijeli

Zbog sumnje da su u godinu dana više puta grupno silovali maloljetnicu iz njihova mjesta, policija je podigla kaznene prijave protiv sedam mladića iz Zadarske županije – dva punoljetna i petorice maloljetnih. Sudac istrage ih je pustio uz mjere opreza jer je zaključio da opasnosti od ponavlja kaznenih djela nema, objasnio je glasnogovornik Županijskog suda u Zadru Hrvoje Visković.

“Percepcija javnosti je uglavnom vođena bombastičnim napisima u novinama. Oni su jednostrani i stavljaju se radi čitanosti, a ne zbog onoga što se stvarno dogodilo. Ja ne mogu procjenjivati što će novinari napisati. Zbog ovoga se često nepotrebno dižu tenzije”, rekao je Visković.

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović reagirala je na slučaj iz Zadra, gdje je policija podigla kaznenu prijavu protiv sedam mladića i zbog sumnje da su od kolovoza prošle do srpnja ove godine u više navrata grupno silovali maloljetnicu, a koje je sud pustio da se brane sa slobode.

“Zgrožena viješću o spolnom zlostavljanju i ucjeni maloljetnice, pozivam nadležne institucije i društvo u cjelini da s posebnom pozornošću ustrajemo u borbi protiv svih oblika nasilja, posebice nasilja u kojemu su žrtve maloljetnici. Ne smijemo zatvarati oči nad nasiljem u našem društvu jer se time žrtve dodatno zlostavljaju”, napisala je predsjednica na Twitteru.

Podijeli