Franka nije uspjela, Hrvatska bez finala

Franka nije uspjela, Hrvatska bez finala

Podijeli

Premda je odlično otpjevala pjesmu “Crazy”, naša Franka Batelić nije uspjela ući u finale Eurosonga. Tamo glasovima gledatelja i žirija odlaze Austrija, Estonija, Cipar. Litva, Izrael.Češka, Bugarska, Albanija, Finska i Irska

– Kako sam već puno puta rekla, samo stati na eurovizijsku pozornicu i pjevati pred milijunima gledatelja, za mene je velika pobjeda! Poznato je da je prvo polufinale bilo toliko jako i drago mi je sto sam bila njegov dio. Mjeseci rada su iza nas i ponosna sam na sve koji su uz mene na tom putu. Zahvaljujem svima koji su glasovali za nas i nadam se da vas nisam razočarala – rekla je Franka.

Zanimljivo je da prvi put u povijesti show vode četiri žene: Sílvia Alberto, Filomena Cautela, Catarina Furtado i Daniela Ruah. Voditeljice su podsjetile kako je ovogodišnji Eurosong u Portugalu zahvaljujući prošlogodišnjoj pobjedi Salvadora Sobrala, koji je imao najviše bodova u poviejsti Eurosonga.

Inače, u prvom polufinalu većina pjesama izvedena je na engleskom jeziku. Estonka Elina Necheyeva otpjevala je “La Forzu” na talijanskom.
U lisabonskoj Altica areni bilo je 20.000 ljudi.

Dan prije prvog polufinala favoritkinju Nettu s prvog mjesta izglednih pobjednika svrgnula je Cipranka Eleni Foureira, koja je donedavno bila na šestom mjestu na kladionicama. Obje su pjesme prošle u finale koje gledamo u subotu, 12. svibnja.

Još jedni favoriti su Bugari, odnosno grupa Equinox s pjesmom “Bones”. I oni su prošli u finale.

Osim Izraela, Cipra i Bugarske, u subotu će se za pjesmu Eurovizije natjecati još i Češka, Austrija, Estonija, Litva, Finska, Albanija i Irska.

U pauzi, dok je trajalo glasanje, prikazane su snimke nekih prošlogodišnjih natjecatelja koji su otpjevali pobjedničku pjesmu Salvadora Sobrala, “Amor Pelos Dois”.

Druga polufinalna večer slijedi u četvrtak, a u subotu je veliko finale.

100posto.hr

Podijeli