FOTO: U čakovečkoj Scheirici premijerno prikazan spot za pjesmu ‘Međimurje tak mi...

FOTO: U čakovečkoj Scheirici premijerno prikazan spot za pjesmu ‘Međimurje tak mi fališ’

Podijeli
Foto:Miroslava Novak

– Međimurje je žena koju nikad ne smijemo prestati voljeti – ponosno poručuje autor projekta, Zlatko Nedjeljko Pepsi

Ustrajnost, rad, prijateljstvo i velika ljubav prema Međimurju prožimaju pjesmu i video spot „Međimurje tak mi fališ“. Spot premijerno prikazan u dvorani Scheier, privukao je ljubitelje glazbe, fotografije i Međimurja.

Promocija pjesme i video spota 'Međimurje, tak mi fališ'

– Imao sam potrebu napisati pjesmu o kraju gdje sam rođen. O kraju koji mi je sve dao. – govori nam Zlatko Nedeljko Pepsi, autor projekta, teksta, pjesme i spota.

Video spot sniman je u nekoliko slojeva, kao međimurska gibanica, objašnjava Pepsi i dodaje da je promocija ‘cukor na vrhu gibanice’.

– Htio sam pokazati kakve mi Međimurci imamo ljepote i koliko smo oduševljeni našim krajem – nostalgično govori Pepsi te se prisjeća svih onih koji su bili prisiljeni otići iz Međimurja. A snimatelj i montažer spota, Žan Novosel, prepričao nam je zanimljiv događaj sa snimanja.

– Tristo kilnati klavir morali smo nositi po Međimurju, na Mađerkin breg, na Muru. Trebalo se ‘namučiti’ za dobar kadar – sa smijehom se prisjetio Novosel.

U projektu je sudjelovalo 27 međimurskih pjevača: Marija Jambrošić Kupper, Bojan Jambrošić, Zoran Grujić Glaž, Mirko Švenda Žiga, Gusti Draksar, Hrvoje Krištofić Žikac, Igor Baksa, Željko Kermek Kerma, Ivica Jurgec, Sanjković Mitrica, Robert Sklepić Robi, Julijana Kočila, Ivana Tkalec, Gordana Lach, Željko Grahovec, Andrea Šafarić, Goran Šafarić, Bojan Masnec, Kristina Gita Kavran, Josip Posavec Joco, Marinko Hodić, Mladen Magdalenić, Ivan Mikulić, Igor Hrustek, Srećko Krištofić Srejo, Tena Žagar i Zlatko Nedeljko Pepsi.

– Zajedništvo je najveće bogatstvo ovog spota, nešto neprocjenjivo – ističe pjevač Josip Posavec Joco.  Projekt je prepoznala i Međimurska županija na čelu s Matijom Posavcem.– Međimurje je rasadnik dobrih pjevača. Međimurje je rasadnik autohtonosti u izvornim međimurskim popevkama. Kad spojite ljepote Međimurja s kvalitetnom glazbom i kvalitetnim domaćim izvođačima, onda se to može nazvati jednim pravim biserom glazbe – ponosan je Matija Posavec.

-Spot je sniman više od mjesec dana, a objedinjuje mnoge ljepote međimurskog kraja.

– Međimurje je žena koju nikad ne smijemo prestati voljeti – ponosno zaključuje autor, Zlatko Nedjeljko Pepsi.

[UŽIVO IZ ČAKOVCA] Promocija pjesme i video spota 'Međimurje, tak mi fališ'. Autor projekta je Zlatko Nedeljko Pepsi, a u projektu su sudjelovali brojni međimurski glazbenici 😃

Objavljuje eMedjimurje u Srijeda, 10. srpnja 2019.

Podijeli