FOTO: Svečano obilježen Dan općine Vratišinec

FOTO: Svečano obilježen Dan općine Vratišinec

Podijeli

Obilježen je Dan Općine Vratišinec. Obilježavanje je započelo svetom misom u crkvi Svetog Križa u Vratišincu, a tim je povodom održana i svečana sjednica Općinskog vijeća.

Ova je godina svima bila drugačija, burna i izazovnija, no unatoč tome u Općini su realizirani brojni projekti, pa je tako obnovljena sportska infrastruktura nogometnog igrališta u Gornjem Kraljevcu, adaptirani su prostori nogometnog kluba u Vratišincu, obnovljena su i izgrađena dječja igrališta, uređen je okoliš vrtića, obnovljena je mrtvačnica i započeli su radovi na izgradnji kanalizacije.

Predstavljeni su i novi projekti i planovi pa se tako u budućem razdoblju planira izgradnja novog dječjeg vrtića. Ishođena je projektna dokumentacija za Most Brodec, a Općina ima i građevinsku dozvolu za izgradnju sportske dvorane za koju trenutno nema dovoljno sredstava pa će navedeni projekt prijaviti na natječaje Europske Unije.

Po prvi puta će srednjoškolci s područja općine Vratišinec primiti jednokratnu financijsku pomoć u iznosu od 300 kuna, a prigodno su uručena javna priznanja Općine Vratišinec.

Pohvalnicu Općine Vratišinec povodom obilježavanja 50. obljetnice rada i postojanja primilo je Kulturno umjetničko društvo Dr. Vinko Žganec, a Pohvalnicu povodom obilježavanja 60. obljetnice rada i postojanja primio je Rukometni klub Sokol.

Nakon svečane sjednice, program obilježavanja Dana Općine nastavljen je u Remisu gdje je župnik Pavao Mesarić blagoslovio novo križno drvo posvećeno Kristu raspetom i hrvatskom svecu Leopoldu Bogdanu Mandiću, a članice Kulturno-umjetničke udruge Društva žena Gornji Mihaljevec održale su kratki program.

Podijeli