FOTO: Proglašeni najbolji sportaši borilačkih sportova Međimurja

FOTO: Proglašeni najbolji sportaši borilačkih sportova Međimurja

Podijeli

Proglašeni su najbolji sportaši Saveza borilačkih sportova Međimurja te je obilježeno 45 godina karatea u Međimurju.

Prva priznanja koja su bila podijeljena bila su dva posebna: jedno je dobio Nenad Vrbanec, član Judo kluba Zrinski Čakovec zbog osvajanja drugog mjesta na Svjetskom prvenstvu za osobe s down sindromom. Dok pak je drugo dodijeljeno Vladi Bošnjaku za dugogodišnji rad na popularizaciji karatea u Međimurju.

Podijeljena su i priznanja za postignute vrhunske rezultate u 2019. koja su osvojili: Mihael Sirc, Kristian Topličanec, Ema Marčec, Sven Strahija, Laura Strahija, Petar Slukić, Noa Molnar, David Faić, Inga Grgić, Stela Horvat, Antonija Matoša i Lorenna Hranilović. U izboru najboljih ekipa, izabrana je ženska Kadetska ekipa Karate kluba Globus za osvojeno 2. mjesto na Prvenstvu Hrvatske. I kod muških je ta titula pripala Globusovcima, a primili su je članovi Kadetske ekipe koji su prvaci države.

Najbolji sportaši kod mlađih uzrasta su Aida Trstenjak i Nikola Topličanec, a kod starijih uzrasta Leona Gulija i Leon Marciuš.

Dopredsjednik Zajednice sportskih udruga i saveza Međimurske županije Mario Vukoja čestitao je karate sportu na velikoj obljetnici, ali i pohvalio vraćanje džuda na stare dane slave. Posebno je zaželio puno uspjeha svim karatistima iz Hrvatske koji će uhvatiti normu za Tokyo 2020. jer će karate po prvi put biti pokazni sport na Olimpijskim igrama.

Podijeli