FOTO: Policajci na biciklima od Čakovca do Vukovara odvozili 300 kilometara za...

FOTO: Policajci na biciklima od Čakovca do Vukovara odvozili 300 kilometara za stradale prijatelje

Podijeli

I ove godine Policijska uprava međimurska, na inicijativu međimurskih dragovoljaca, branitelja Zasebne postrojbe Policijske uprave međimurske i varaždinske, a koji su sudjelovali u obrani Vukovara i Borovog Naselja, organizirala je vožnju biciklima od Čakovca do Vukovara.

U čast i sjećanje na poginule i nestale branitelje Zasebne postrojbe, proteklog su vikenda policijski službenici, članovi braniteljskih udruga, kao i drugi građani koji su na taj način podržali ovu hvale vrijednu akciju, biciklima krenuli prema gradu heroju. 33 biciklista i biciklistica su u dva dana ukupno prevalili put dugačak 292 kilometara.

Okupljeni ispred zgrade Policijske uprave međimurske su na put krenuli u subotu u ranim jutarnjim satima, dok su zahtjevno putovanje završili u nedjelju, dolaskom u Vukovar u poslijepodnevnim satima. U Vukovaru su bicikliste dočekale udovice poginulih branitelja te su svi zajedno posjetili Spomen-dom, Memorijalno groblje žrtava Domovinskog rata i Trpinjsku cestu.

Ovogodišnji put sjećanja na poginule branitelje organiziran je pod sloganom „Jake snage MUP-a uvijek skupa!“. Iz međimurske Policijske uprave naglašavaju kako je u obrani Vukovara i Borovog Naselja, tijekom 1991. godine sudjelovalo 185 policajaca tadašnje Policijske uprave varaždinske, u čijem su sastavu tada bile policijske stanice u Čakovcu, Ivancu, Ludbregu, Novom Marofu i Varaždinu.

Nažalost 26 policajaca su u herojskih borbama položili živote za nezavisnost naše Domovine, odnosno ni do današnjeg dana nisu poznate njihove sudbine. 66 policajaca je teže ranjeno, dok ih je 119 završilo u koncentracijskim logorima diljem Srbije.

Podijeli