FOTO: Obilježen Hrvatski olimpijski dan, na čakovečkom stadionu vježbalo tisuću djece

FOTO: Obilježen Hrvatski olimpijski dan, na čakovečkom stadionu vježbalo tisuću djece

Podijeli

Jučer je obilježen Hrvatski olimpijski dan na stadionu SRC Mladost u Čakovcu. U obilježavanju se tradicionalno uključuju škole i vrtići, a ove godine bilo je posebno svečano. Na stadionu se tisuću djece i mladih družilo, zabavljalo i zajedno vježbalo.

Olimpijski dan obilježili su I. i III. osnovna škola, Osnovna škola Ivanovec te Dječji vrtići Cvrčak i Cipelica iz Čakovca. Održano je i prigodno atletsko natjecanje učenika osnovnih škola. Ovaj dan zamišljen je kako manifestacija koja će djeci i mladima promovirati značaj sporta za društvu, ali i poticati olimpijska načela – razumijevanje, mir, solidarnost među ljudima, pozitivno natjecanje i uključenost svih te su to ujedno i vrednote koje se trebaju razvijati kod djece i mladih.

Grad Čakovec ulaže mnogo financijskih sredstva i truda kako bi ta načela promovirao, poticao i dodatno unaprjeđivao. Gradonačelnik Stjepan Kovač je naglasio kako će sljedeće godine Čakovec biti Europski grad sporta, a događanjima koja će se protezati kroz cijelu 2020. godinu, zajednički nazivnik bit će Sport svima. Dodao je kako je upravo bavljenje sportom preduvjet psihofizičkog zdravlja kako pojedine osobe, tako i cijelog društva.

Tijekom ljeta je na SRC-u Mladost postavljena i nova atletska staza, a završavaju i radovi na izgradnji novih atletskih borilišta.

Podijeli