FOTO 5. humanitarni koncert ‘Roditelji i djeca za MURID’ napunio CZK Čakovec

FOTO 5. humanitarni koncert ‘Roditelji i djeca za MURID’ napunio CZK Čakovec

Podijeli
Foto: Branko Filipić

Zajedno s vrijednim djelatnicima, roditelji i djeca glavna su pokretačka snaga Međimurske udruge za ranu intervenciju u djetinjstvu – MURID-a te su i ovu godinu odlučili udružiti snage i organizirati dobrotvorni koncert pod nazivom „Roditelji i djeca za MURID“ koji je ispunio dvoranu Centra za kulturu Čakovec do posljednjeg mjesta.

Međimurska udruga za ranu intervenciju u djetinjstvu -MURID pruža stručnu podršku djeci rane dobi, njihovim roditeljima i obiteljima, kao i edukaciju i senzibilizaciju okoline i javnosti na specifične potrebe obitelji i djece s razvojnim i socijalnim rizicima na području Hrvatske i regije. Više od dvije stotine djece kroz godinu prolazi uslugu savjetovanja, dok je 150 djece uključeno u tjedne usluge terapija. Svojim znanjima i vještinama, ali i osmijehom i pozitivnom energijom, MURID-ov stručni tim čini svakodnevicu brojne djece i roditelja lakšom, a važnosti podrške i usluga koje pružaju najviše su svjesni roditelji djece uključenih u proces.

Uložen trud vidljiv je u rezultatima koje postižu, ali i prepoznat brojnim nagradama te se mogu pohvaliti nagradom za najuspješniji lokalni projekt u Hrvatskoj za razdoblje od 2015. do 2016. godine za projekt „Agenti 0-7“. Ovoga tjedna u njihove ruke stigla je i nagrada za akciju „Budi sretna priča jednog medvjedića“ koja je proglašena NAJ-NAJ-NAJ AKCIJOM 2019. na državnoj razini, odnosno jedna je od 3 najakcije u Hrvatskoj. Direktorica MURID-a Silvija Pucko zahvalila je svima koji su na bilo koji način doprinijeli dobrobiti djece i stvaranju sustava rane intervencije u Međimurju, a posebice na potpori Međimurskoj županiji, lokalnoj zajednici, sponzorima, donatorima te djelatnicima MURID-a i roditelja koji nesebično pomažu razvoju Međimurske udruge za ranu intervenciju u djetinjstvu.

 

Podijeli