FOTO: 24. Međunarodno natjecanje sa zaprežnim špricama u Svetoj Mariji

FOTO: 24. Međunarodno natjecanje sa zaprežnim špricama u Svetoj Mariji

Podijeli

Po 24. put je održano Međunarodno natjecanje vatrogasaca sa zaprežnim špricama u Svetoj Mariji. Vatrogasna tradicija tako se i dalje nastavlja, a ove godine okupilo se trideset ekipa, 22 u muškoj i osam njih u ženskoj kategoriji. Kod žena su najbolje bile domaće vatrogaskinje iz DVD-a Sveta Marija, a iza njih plasirale su se žene DVD-a Kuršanec i DVD-a Šandorovec 2. U muškoj konkurenciji, najbolji je bio DVD Donji Kraljevec, drugo mjesto zauzeo je DVD Draškovec, a treći je bio DVD Donji Kraljevec 2. Nagradu za najljepšu špricu dobio je DVD Mursko Središće.

 Najstariji natjecatelj bio je Antun Gosarić iz DVD-a Donji Kraljevec s 87 godina, a najstarija ekipa bila je ona Vatrogasne zajednice Međimurske županije s ukupno 658 godina, dok je kod žena najstarija ekipa bila DVD Selno s ukupno 458 godina.

Domaćin, DVD Sveta Marija, na zatvaranju samog natjecanja uručio je zahvalnice Hrvatskoj vatrogasnoj zajednici, u čije ju je ime primio Mario Medved, te Općini Sveta Marija, a uručena je načelnici Đurđici Slamek.

Podijeli