FINANCIRANJE ŠPORTA Čakovec i Međimurje domaćin prve konferencije o nacionalnom programu Športa...

FINANCIRANJE ŠPORTA Čakovec i Međimurje domaćin prve konferencije o nacionalnom programu Športa 2019-2026.

Podijeli

Središnji državni ured za šport u suradnji sa Zajednicom sportskih udruga i saveza Međimurske županije i Zajednicom sportskih udruga Čakovca organizirali su konferenciju na temu “Strateško i programsko financiranje športa – nacionalni program športa 2019.-2026.”.

Otvarajući konferenciju zamjenik državnog tajnika za šport dr.sc. Krešimir Šamija zahvalio se gradskoj i županijskoj zajednici na domaćinstvu i istaknuo glavne segmente programa športa za sljedeće razdoblje. Kazao je kako je riječ o strateškom dokumentu koji je dobio podršku i pozicije i opozicije u državni. Podsjetio je na važnost sporta u našem društvu, naglasivši kako je Hrvatska među tri najbolje zemlje po broju osvojenih medalja po glavi stanovnika.

“Važnu ulogu u razvoju sporta ima sport na lokalnoj razini i lokalna infrastruktura kojima SDUŠ daje sve veću podršku” istaknuo je. Govoreći o količini sredstava koje Središnji državni ured za šport putem natječaja dodjeljuje udrugama na lokalnoj razini kazao je kako taj iznos raste iz godine u godinu. Povećan je iznos namjenjen obuci neplivača, a želja je omogućiti bavljenje sportom svima s ciljem poboljšanja zdravlja nacije.

“Veliku priliku nude EU sredstva iz Erasmusa + koja će biti još veća, a do sada smo bili izuzetno uspješni pri prijavi na ta sredstva” rekao je Šamija. Zaključio je kako će hrvatski šport biti još bolji. Zamjenik čakovečkog gradonačelnika Zoran Vidović kazao je kako Čakovec znatni dio proračunskih sredstava izdvaja za udruge, a posebice sportske.

Podijeli