U FINALU SMO! HRVATSKA – ENGLESKA 2:1

U FINALU SMO! HRVATSKA – ENGLESKA 2:1

Podijeli

HEROJI, FACE, DOKTORI… Možemo pisati cijelu večer o ovim momcima koji su napravili – čudo. Ne, ne sanjamo, ne, ovo nije film! Hrvatska je ušla u finale Mundijala, dobili smo Englesku 2-1 golovima Perišića i Mandže

Hrvatska će u nedjelju za zlato igrati protiv Francuske.

Englezi su počeli sjajno i poveli su već u 4. minuti čudesnim golom Trippiera iz slobodnog udarca. U tim trenucima Engleska je dominirala, stvarala šanse, igrala se s posve zbunjenom Hrvatskom. Nevjerojatno je što je promašio najbolji strijelac SP-a Harry Kane u 33. minuti. Pokraj uspavane hrvatske obrane primio je loptu, izašao sam pred Subašića i šutirao. Suba je to skinuo, ali se lopta odbila Englezu u noge. Bila je to matna situacija, ali je napadač Tottenhama s pola metra uspio pogoditi vratnicu i promašiti finale SP-a.

Do kraja poluvremena Englezi su imali puno više od igre, nizali su šanse, ali već tada bilo je jasno kao da su zadovoljni jednim golom i kao da nisu vjerovali da im Hrvatska može nauditi. O, kako su se prevarili.

U nastavku gledali smo sasvim drugačiju utakmicu. Englezi su stali, a igrači Zlatka Dalića kao da su dobili krila. Napadali su u valovima, govor tijela engleskih igrača govorio je da su preplašeni, a Ante Rebić i Ivan Perišić nevjerojatnom energijom razbili su protivnika. Igrala se 68. minuta kad se dogodilo ono što se moralo dogoditi. Šime Vrsaljko je ubacio s desne strane, Perišić se zabio u pet metara ispred čuvara i sjajnim udarcem glavom je zabio Pickfordu. Bio je to početak kraja za Engleze i trenutak kad je valjda svima na svijetu bilo jasno da će Hrvatska u finale.

www.index.hr

Podijeli