Festival šljokica i kiča može započeti: Izbor za najbolju pjesmu Europe se...

Festival šljokica i kiča može započeti: Izbor za najbolju pjesmu Europe se zahuktava!

Podijeli

Eurosong 2019. počinje svečanim otvorenjem prve polufinalne večeri tijekom koje će zapjevati 17 kandidata, a cijeli spektakl započinje u 21 sat navečer.
Trenutak koji su mnogi čekali više od godinu dana – početak Eurosonga 2019. godine.

Megapopularno natjecanje za najbolju, najvrckaviju i najupečatljiviju europsku pjesmu godine započinje u utorak 14. 5. prvom polufinalnom večeri u Tel Avivu u Izraelu.

Nakon što je prošle godine pobjedu odnijela izraelska pjevačica Netta, ovogodišnje natjecanje tradicionalno će se održati u administrativnom središtu njezine domovine – toplom i sunčanom Tel Avivu. Nakon pomnog odabira pjesama koje će ove godine predstavljati svoje zemlje na Eurosongu došlo je vrijeme da se odluči tko će biti nasljednik ili nasljednica Nette Barzilai.

Prve polufinalne večeri bit će otpjevano 17 pjesama koje predstavljaju 17 zemalja, a u finale koje će se održati u subotu 18. 5. proći će ih tek deset. Tako će u prvoj večeri nastupiti predstavnici Cipra, Crne Gore, Finske, Slovenije, Češke, Mađarska, Bjelorusije, Srbije, Belgije, Gruzije, Australije, Islanda, Estonije, Portugal, Grčka i San Marino.

Natjecatelji bi trebali nastupiti ovim redom:
1. Cipar: Tamta – Replay
2. Crna Gora: D mol – Heaven
3. Finska: Darude ft. Sebastian Rejman – Look Away
4. Poljska: Tulia – Fire of Love (Pali się)
5. Slovenija: Zala Kralj i Gašper Šantl – Sebi
6. Češka: Lake Malawi – Friend of a Friend
7. Mađarska: Joci Pápai – Az én apám
8. Bjelorusija: ZENA – Like It
9. Srbija: Nevena Božović – Kruna
10. Belgija: Eliot – Wake Up
11. Gruzija: Oto Nemsadze – Keep On Going
12. Australija: Kate Miller-Heidke – Zero Gravity
13. Island: Hatari – Hatrið mun sigra
14. Estonija: Victor Crone – Storm
15. Portugal: Conan Osíris – Telemóveis
16. Grčka: Katerine Duska – Better Love
17. San Marino: Serhat – Say Na Na Na

Hrvatski natjecatelj Roko Blažević nastupit će tek u četvrtak, tijekom druge polufinalne večeri, kada ćemo doznati i hoće li proći u finale. Trenutačno mu kladionice ne predviđaju pobjedu niti plasman u prva tri mjesta. Favoriti su Nizozemska, Švedska i Francuska.

Svake godine Eurosong okuplja tisuće zaljubljenika u ovu manifestaciju koja već generacijama oblikuje glazbeni ukus Europe. Od nekoć popularnih talijanskih pjesmica, do vladavine Irske koja je bila i ostala jedina zemlja s tri uzastopne pobjede, pa sve do pobjede grupe Riva prije točno trideset godina.

Šarenilo, šljokice i veselje glavne su karakteristike ovog showa, kojem u posljednjih nekoliko godina ipak malo opada popularnost, i to zbog neobično dalekih zemalja koje sudjeluju u izboru za najbolju europsku pjesmu! Tako se natječu Australija, ali i sami Izrael, no neovisno o kritikama, Eurosong je uvijek dobar povod za zabavu i bodrenje naših kandidata, piše showbuzz.

Podijeli
WordPress Lightbox Plugin