Festival kazališnih amatera Međimurja nagradio najbolje predstave, glumce i autore

Festival kazališnih amatera Međimurja nagradio najbolje predstave, glumce i autore

Podijeli

U Prelogu je ovog vikenda održan trodnevni Festival kazališnih amatera Međimurja na kojem se mogla vidjeti 21 predstava.

Proglašenje najboljih održano je na svečanosti u nedjelju navačer, a ovogodišnji županijski žiri činili su redatelj Želimir Belić, glumac Vid Balog i teatrologinja Sanja Nikčević.

Za najbolji dramski amaterski tekst nagrađen je Đuro Horvat – KUD Katruže Ivanovec za tekst predstave ‘Gjezdo je ostalo prazno’. Nagradu za najboljeg sporednog muškog glumca dobio je Ljudevit Boščak, za ulogu generalnog direktora u predstavi ‘Svečana večera u pogrebnom poduzeću’ – KUU Seljačka sloga Nedelišće, dok su nagradu za najbolju žensku sporednu ulogu podijelile Anja Zanjko i Martina Roža za ulogu Paule i Paole Balog u predstavi ‘Adam’, KD Štolcer.

Dejan Novak je za ulogu Glumac 1 u predstavi ‘Glumci’, Priločke amaterske scene osvojio nagradu za najbolju glavnu mušku ulogu, a nagradu za najbolju žensku glavnu ulogu druge godine zaredom osvojila je mlada Asja Vidović, za ulogu Snjeguljice u predstavi ‘Snjeguljica’ u izvođenju CEZAM-a i Dramskog studia DADA.

Nagrada za najbolju režiju pripala je Dejanu Buvaču za režiju predstave ‘Adam’ u izvođenju KD ‘Štolcer’ i predstave ‘Svečana večera u pogrebnom poduzeću’ u izvođenju KUU ‘Seljačka sloga’ Nedelišće.

Najboljom predstavom ovogodišnjeg festivala proglašena je predstava ‘Adam’ autorice Kristine Štebih te će krajem svibnja ove godine predstavljati Međimursku županiju na Državom festivalu hrvatskih kazališnih amaterau Vodicama, a kao drugi predstavnik predložena je predstava Glumci, u izvođenju Priločke amaterske scene.

Podijeli