Evo kako izbjeći plaćanje poreza na nekretnine ‘Prepišite kuću na dijete i onda...

Evo kako izbjeći plaćanje poreza na nekretnine ‘Prepišite kuću na dijete i onda ga se sudski odreknite. Maloljetnici ne mogu plaćati porez’

Podijeli

Jadranko Hodak, poznatiji kao Bloger Krule, na svojoj Facebook stranici iznio je osam  točaka koje vrijedi znati ako se želi izbjeći plaćanje poreza na nekretnine. Krule je u šaljivom tonu, onako kako smo od njega i navikli, čitateljima sugerirao da “sruše kuću i naprave iglu” ili “namontiraju kotače na kuću” ne bi li od nje napravili pokretninu i tako izbjegli plaćanje ozloglašenog poreza protiv kojega se do sada peticijom izjasnilo preko 120.000 hrvatskih građana i građanki.

Njegove savjete prenosimo u cijelosti:

U 8 točaka, kako izbjeći plaćanje poreza na nekretnine

1. Prepišite kuću na najmaloljetnije dijete. Kad prepišete, djeteta se sudski odreknite. Maloljetnici ne mogu plaćati porez.

2. Na ulazna vrata kuće okačite sliku Miki Mausa sa aureolom iznad glave. Kuću u općini prijavite kao vjerski objekt i osnujte novu vjeru – Mikimauslavci. Vjerski objekti oslobođeni su plaćanja poreza. Najveći blagdan vaše vjere biti će dan Svetog Šilje.

3. Na kuću montirajte kotače. Kad dođu ovi iz općine zaduženi za porez, recite im da to nije nekretnima nego pokretnina. Kao dokaz, sjedite u kuhinju za volan, upalite kuću i odvezite ju 100 metara dalje.

4. Nek vam fasaderi naprave 3D fasadu s motivima bukove šume. Kad općinski pukovnik izađe na teren, neće ju skužiti. Nema kuće.

5. Odite u katastar, nek vam daju točne granice parcele. Onda objavite rat Americi. Kad vam marinci upadnu u kuću, na balkonu izvjesite američku zastavu i bijele gaće sa smeđim uzorkom otraga, u znak kapitulacije. Hrvatski zakoni ne vrijede gdje su Amerikanci.

6. Srušite kuću i napravite iglu. Kad ovi dođu po porez, vi sa pingvinom na uzici izađite van i objasnite im da ste kao Eskim pošteđeni poreza. Pingvin nek cijelo vrijeme reži i trga srdelu.

7. Ogrnite se narančastom plahtom. Kad vam pozvone, otvorite vrata i objasnite im da ste vi Dalaj-Lama. Pričajte im o Tibetu. Kad je Dalaj Lama platio porez? – Nikad. Pa to vam govorim

8. Pitajte ih gdje su bili 91-e uz dodatak “p**** vam materina”.

Kruletovu šaljivu objavu do sada je lajkalo preko deset tisuća ljudi.

Otpor protiv poreza na nekretnine sve jači, navodno se priprema i referendum

Inače, sve više se priča o referendumu protiv najavljenog poreza na nekretnine. Facebookom se viralno proširio video kojega je snimila Martina Županić, vlasnica zagrebačkog restorana ChevapRolls. U njemu govori kako se priprema referendum protiv poreza na nekretnine koji će, izgleda, pokušati organizirati Živi zid.

Dragi svi evo da ne morate čitati!!! KAKO SE BORITI PROTIV POREZA NA NEKRETNINE!

Posted by Martina Johnson Županić on 7. kolovoza 2017

Video koji je Županić postavila na svoj Facebook profil u samo 16 sati pogledalo je više od 250 tisuća ljudi, a da Živi zid priprema referendum kojim žele spriječiti porez na nekretnine, potvrdio je i šef te stranke Ivan Vilibor Sinčić.

“Dugo sam razmišljao može li Živi zid ući u bitku protiv poreza na nekretnine. Nisam našao nijedan razlog zašto ne. Nakon nekoliko tjedana shvatio sam da Živi zid jedini to može. Imamo ljude na terenu, imamo snagu, želju i srce. Napokon, to je naša dužnost i naša zadaća. Svako sakupljanje potpisa za raspisivanje referenduma iziskuje nadljudske napore. Gotovo 400.000 potpisa, odnosno 10% je brojka koju nema nijedna zemlja u Europi. Dat ćemo sve od sebe i uvjeren sam da ćemo uspjeti. To je zadnja nada da zaštitimo naše domove i našu djedovinu. Pridružite nam se”, objavio je na svom Facebook profilu Ivan Vilibor Sinčić.

100posto.hr

Podijeli