Europski tjedan u Varaždinskoj županiji

Europski tjedan u Varaždinskoj županiji

Podijeli

Varaždinska županija će, u suradnji s Gradom Varaždinom i Društvom Naša djeca Varaždin, i ove godine obilježiti Europski tjedan. U sklopu njega će biti održane brojne edukativne i zabavne aktivnosti, a sve s ciljem informiranja građana o različitim aspektima članstva u Europskoj uniji te podizanja svijesti o kulturološkoj raznolikosti i bogatstvu europske zajednice naroda.

U subotu, 7. svibnja, od 10 do 12 sati, na Franjevačkom trgu u Varaždinu građanima će biti dijeljeni informativni i promotivni materijali o Europskoj uniji, dok će u ponedjeljak, 9. svibnja, na Dan Europe, djeca iz dječjih vrtića s područja Varaždinske županije, u Parku Vatroslava Jagića od 11 sati predstaviti Europu u malom, u sklopu manifestacije Europa u srcu Varaždinske županije. Ovu, sada već tradicionalnu manifestaciju, Varaždinska županija organizira s Društvom Naša djeca i dječjim vrtićima, a sa svrhom da se djeci omogući da kroz igru, ples i pjesmu uče o državama članicama EU-a te da građanima predstave povijesno i kulturološko bogatstvo europskih naroda.

Istoga će dana, s početkom u podne, u Županijskoj palači biti održana sjednica Savjeta za gospodarstvo i međuregionalnu suradnju i Gospodarsko-socijalnog vijeća Varaždinske županije, na temu Strateško upravljanje i razvoj lokalne i regionalne zajednice, dok će u srijedu, 11. svibnja, u Medinoj škrinji od 18 sati biti održan Ultimate European Pub Quiz, u kojem će sudjelovati timovi iz Međimurske, Koprivničko-križevačke, Krapinsko-zagorske i Varaždinske županije.

Podijeli