Estonske trojke za povijest Olimpijskih igara

Estonske trojke za povijest Olimpijskih igara

Podijeli

Estonske sestre Liina, Lily i Leila Luik ispisale su nove stranice povijesti u nedjelju svojim nastupom u maratonu, nakon što su su postale prve trojke koje su se natjecale na istim Olimpijskim igrama

Identične sestre su za same sebe rekle da su “Trio za Rio” i na startu nedjeljnog maratona su imale brojeve od 633 do 635.

30-godišnje sestre su počele trčati tek prije šest godina jer su željele drugima pokazati da je u redu kasnije početi s bavljenjem sportom.

Zajedno su startale najdužu atletsku disciplinu u Riju, ali je nisu završile zajedno. Liina Luik je bila jedna od 23 maratonke koje su odustale zbog vrućine, Lily je bila 97., sa 24 minute zaostatka u odnosu na pobjednicu Jemima Jelagat Sumgong iz Kenije, dok je Leila zauzela 114. mjesto.

“Kada je Liina pala, pokušala sam je natjerati da nastavi. Mislila sam da će me možda pratiti i da bismo mogle proći kroz cilj zajedno, ali je ovo bila vrlo teška utrka za nas “, naglasila je Lily Luik.

Zanimljivo je da su se i dva para blizanki natjecala na nedjeljnoj utrci. Severnokorejke Hye-song i Kim Hye-gyong su zauzele 10. i 11. mjesto, dok su Njemice Anna i Lisa Hahner kroz cilj prošle zajedno kao 81., odnosno 82 ..

hr.n1info.com

Podijeli