EP: Odlična Hrvatska pobijedila Island s 37:28

EP: Odlična Hrvatska pobijedila Island s 37:28

Podijeli

Hrvatska rukometna reprezentacija izborila je plasman u drugi kruge europskog prvenstva u Poljskoj nakon što je u posljednjem susretu B skupine u Katowicama pobijedila Island 37-28 (19-10).

Hrvatska je na koncu osvojila drugo mjesto u skupini i u drugi krug prenosi dva boda. U drugom dvoboju iz ove skupine Norveška je pobijedila Bjelorusiju 29-27 i prenosi četiri boda, dok Bjelorusija ide dalje bez bodova.

Hrvatska će u drugom krugu igrati u skupini I protiv Poljske koja je pobijedila Francusku 31-25 i tako prenijela četiri boda, Francuzi dolaze s dva, a Makedonci bez bodova.

Hrvatska je protiv Islanda odigrala fantastičnu utakmicu, posebno prvih 15 minuta nakon kojih je vodila 11-2. U 16. minuti prvi put je bilo i velikih deset golova prednosti (13-3), a u drugom poluvremenu naša je prednost iznosila i 12 pogodaka razlike. Na koncu je završilo s uvjerljivih plus devet (37-28).

Hrvatsku su do pobjede predvodili Marino Marić sa osam golova, Manuel Štrlek je dodao šest, a Ivan Čupić i Zlatko Horvat sa po četiri gola. U suparničkim redovima najefikasniji su bili Gudjon Valur Sigurdsson i Arnor Thor Gunnarsson sa po šest golova.

http://hr.n1info.com

Podijeli