U energetsku obnovu kreće i Osnovna škola Donji Kraljevec

U energetsku obnovu kreće i Osnovna škola Donji Kraljevec

Podijeli

U Osnovnoj školi Donji Kraljevec, svečano je potpisan ugovor o početku radova na energetskoj obnovi školske dvorane, projekta vrijednog 3.5 miljuna kuna. Ravnateljica škole Sandra Vlahek istaknula je važnost potpisivanja ovog ugovora te što on znači za 108 učenika te djelatnike

Tom je prilikom potpisan IV. ugovor o obavljanu radova na energetskoj obnovi odgojno obrazovnih ustanova u sklopu I. ciklusa energetske obnove u Međimurskoj županiji. Osim radova, projekt uključuje i izradu projektne dokumentacije, stručni nadzor građenja, izradu energetskog certifikata nakon obnove, troškove promidžbe i vidljivosti te usluge vođenja projekta.

Bitno je napomenuti da će se nakon obnove, godišnja potrebna toplinska energija za grijanje zgrade uštediti za 74 %. Ujedno, napravit će se kompletna rekonstrukcija sustava ventilacije dvorane te će se ugraditi kondenzacijski bojler, dok će se rasvjeta zamijeniti novom LED tehnologijom. S radovima će se započeti u roku od 8 dana. Župan Međimurske županije Matija Posavec, naglasio je kako je ovo još jedan u nizu ulaganja u veliki investicijski ciklus obrazovanja u samoj Međimurskoj županiji, a koristeći pritom model energetske učinkovitosti i korištenje europskih fondova.

Podijeli