E.N.I. novi singl ”GLAS SIRENE”

E.N.I. novi singl ”GLAS SIRENE”

Podijeli

Nakon godinu dana pauze i uspješnog prošlog singla ”Ljubavna”, grupa E.N.I. ponovno se vraća u eter s pjesmom ”Glas sirene”.

 Vlado Simcich Vava bliski je suradnik grupe E.N.I., a njegovi su se stihovi sjajno uklopili u glazbu Mateja Zeca koji je ujedno napravio i aranžman pjesme te potpisuje produkciju.

 ”Kada tako pišem tekst na već gotovu glazbu, onda se postavljam u drugu ulogu. Tekst posve podređujem melodiji i on je čista metaforika. Prvo sam napisao refren, a onda sam oko njega gradio cijelu priču. Volim prihvaćati takve velike izazove!”

 Novi album je u pripremi, a o planovima govorila je jedna od članica E.N.I., Iva Močibob: ”Posljednjih godinu dana snimale smo nove materijale. Nekako smo se podijelile da je svaka od nas ima svoju pjesmu, a ”Glas sirene” bila je prva pjesma gdje smo ponovno sve četiri zajedno pjevale. Bilo je skroz zabavno u studiju jer pjesma ima krasan ritam i produkcijski je veoma moderna. Matej Zec je jako nadaren i napravio je sjajan posao jer je u tekst vrlo lijepo uklopio efekte koji su pjesmi dali posve novu dimenziju. Zaista, neki dijelovi zvuče kao glas sirene, žene koja zavodi! Ovo je prava ljubavna pjesma kojom dozivamo ljeto i more, a kad se stvori ovaj četveroglas, to su baš one prepoznatljive E.N.I.! Pjesma nam je zaista sjela, a tome je zasigurno pridonijela suradnja s Matejem Zecom. On je vrhunski tip s kojim možemo raditi vrlo slobodno, strpljiv je i nema nikakvog stresa uz njega. To je jedna dimenzija koja je važna za pjevača. Čovjek je pravi jackpot!”

 Elena Tomeček Zdjelar dijeli mišljenje s Ivom: Sirena je pjesma koja osvaja na prvo slušanje. Nije često da neka pjesma bez problema osvoji sve četiri, ali sa Sirenom to je bilo tako. Jedva smo čekale ući u studio! Osobno mi je groovy, vrlo zanimljiva i tekstom i razrađenom melodijskom linijom, a naša četiri glasa savršeno se isprepliću. Suradnja sa Matejom uvijek ispadne odlično, pa mislim da će se i publici svidjeti kako pjevaju čak četiri sirene:)”

 

Podijeli