Dvostruka dobitnica Grammyja Cassandra Wilson na Rovinj Jazz Festivalu

Dvostruka dobitnica Grammyja Cassandra Wilson na Rovinj Jazz Festivalu

Podijeli
ROVINJ / 12. SRPNJA (nedjelja), EX TDR (prostor bivše Tvornice duhana Rovinj), 21h

„Nebrojeni pjevači inspirirani su Billie Holiday, ali samo je Cassandra Wilson mogla isporučiti fantastičan tribute…“ – NPR
„Izvrsna izvedba… filmski doživljaj… očaravajuće“ – Wall Street Journal
„Ingeniozna interpretatorica… Coming Forth by Day donosi 11 svježih i odvažnih pjesama s repertoara Billie Holiday“ –  AP
„Album Coming Forth by Day  donosi post-modernistički pečat na klasike Billie Holiday“ – The New Yorker
„Cassandra Wilson opravdava status živuće legende“ – The Washington Post

Na Rovinj Jazz Festival u nedjelju, 12. srpnja stiže dvostruka dobitnica Grammyja, američka jazz i pop vokalistica Cassandra Wilson. Cijenjena umjetnica, miljenica ovdašnje publike u Rovinju će nastupiti svega tri mjeseca od objave novog albuma Coming Forth by Day, izdanog u povodu stogodišnjice rođenja svevremenske umjetnice Billie Holiday (Legacy Recordings/Menart). Lady Day, jedna od najznačajnijih jazz pjevačica svih vremena imala je veliki utjecaj na Cassandru Wilson koja kaže: “Zaljubljena sam u glas Billie Holiday od trenutka kad sam ga čula i ona me nadahnjuje kroz cijelu karijeru.”
Coming Forth By Day donosi standarde koje je Cassandra Wilson otpjevala na svoj, jedinstveni način: „Strange Fruit“, „You Go To My Head“, „The Way You Look Tonight“… Album je producirao Nick Launay, poznat po suradnji s veličinama kao što su Nick Cave and The Bad Seeds, Arcade Fire, a društvo u studiju Cassandri činili su i drugi vrhunski glazbenici: bubnjar Thomas Wydler i basist Martyn Casey – članovi The Bad Seedsa, gitarist T Bone Burnett, saksofonist Robby Marshall, dok je gitarističke aranžmane skladao Van Dyke Parks. Kombiniranje bluesa, folka, R&B-ja, popa i jazza u unikatni glazbeni stil prozvan od strane kritičara kao «Americana» upravo je njena zasluga! Wilson ima značajan utjecaj na modernu glazbu, a njen glas predstavlja jedan od najupečatljivijih vokala današnjice.
Veliko finale Rovinj Jazz Festivala bit će u znaku najpopularnijeg violončelističkog dvojca današnjice. 2CELLOS u Rovinju će nastupiti 24. srpnja! Bit će to ujedno premijerno hrvatsko predstavljanje novog albuma Celloverse (Portrait/Menart)! Na albumu koji je objavljen početkom godine nalazi se 13 pjesama, među kojima “Thunderstruck“ (AC/DC), s više od 38 milijuna pregleda, “Wake Me Up” (Avicii), “I Will Wait” (Mumford & Sons), kao i aktualna, naslovna  “Celloverse”... Rovinj Jazz Festival, 24. srpnja, prostor bivše Tvornice duhana Rovinj (EX TDR) i najvažnije – 2CELLOS na pozornici i njihov ‘Cello Universe’.
Ulaznice potražite u Aquarius Music Shopovima u Zagrebu (Varšavska 13, Branimir centar), na prodajnim mjestima Eventima i online putem www.eventim.hr.
Podijeli