Dvije europske medalje u bench pressu za članove PLK Pozoj Čakovec!

Dvije europske medalje u bench pressu za članove PLK Pozoj Čakovec!

Podijeli

U Luksemburgu je od 7.-10.8. kolovoza održano Europsko prvenstvo u bench pressu u organizaciji– European powerlifting federation.

Na natjecanju je u tri dana nastupilo 245 natjecatelja u muškoj konkurenciji te 153 natjecatelja u ženskoj konkurenciji diljem cijele Europe. Za Hrvatsku reprezentaciju nastupali su i tri člana PLK Pozoj Čakovec: Goran Karamarković, Sindy Bubek i Dominik Krištofić.

Prvi dan nastupio je Goran Karamarković koji je sa podignutih 165kg osvojio brončanu medalju u kategoriji Master1 do 74kg.  U žestokoj konkurenciji i gustoj borbi sve do posljednjeg dizanja, Goran nažalost u trećem pokušaju nije uspio podignuti 170kg koji bi mu osigurali zlato i pobjedu nad aktualnim svjetskim prvakom iz Poljske.

Drugi dan nastupala je Sindy Bubek koja je u kategoriji juniorki do 47kg osvojila srebrnu medalju podigavši 67.5kg te tako postavila novi državni rekord srušivši svoj stari za velikih 15kg. Sindy je nažalost ostala 5kg iza prvoplasirane aktualne svjetske prvakinje iz Poljske.

Također drugi dan nastupio je i Dominik Krištofić koji je u kategoriji juniora do 93kg podigao 160kg i osvojio 5. mjesto. Nažalost, Dominik je tokom priprema zaradio ozljedu prsnog mišića koja ga je omela da pripreme i samo natjecanje odradi prema planu.

Nakon ovog najvećeg uspjeha međimurskog powerliftinga, članovi PLK Pozoj kreću u pripremu za nova natjecanja. Pred njima je u 12. mjesecu zadnje natjecanje ove godine kojim postaju najbolji bench press klub u Hrvatskoj.

Podijeli