DVD Mačkovec dobio novo vatrogasno vozilo

DVD Mačkovec dobio novo vatrogasno vozilo

Podijeli

U Mačkovcu je održana primopredaja kombi vozila nabavljenog za potrebe tamošnjeg dobrovoljnog vatrogasnog društva. Vozilo je vrijedno oko 200 tisuća kuna, a osim za intervencije koristit će se i za prijevoze na natjecanja i edukacije

Na prigodnoj svečanosti, gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač istaknuo je da su DVD-i u naseljima koja su u sastavu Grada Čakovca među najboljima u zemlji, a tome je razlog i kontinuirano ulaganje iz Gradskog proračuna u obnavljanje i nabavku opreme. Ovo je deveto vozilo u nizu koje je nabavljeno u sklopu plana nabavke kombi vozila za potrebe dobrovoljnih vatrogasnih društava s područja Grada Čakovca.

DVD Mačkovec na vatrogasnim natjecanjima postiže izvrsne rezultate, što svjedoči o kvalitetnom i kontinuiranom radu. Novo vozilo zamijenit će staro koje ima dvadesetak godina, a omogućit će im postizanje još boljih rezultata, ali i skraćivanje vremena potrebnog za eventualne intervencije. Također, Medved je najavio i dodatna ulaganja u nabavku opreme za DVD u Vatrogasnoj zajednici Grada Čakovca. Riječ je o kompletu usisnih cijevi, užadi za vezanje, ključeva za spajanje te sitki. Na novom vozilo zahvalio se i predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Mačkovec Dragutin Balog te predsjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Mačkovec Nenad Damiš. Ključeve je predsjedniku mačkovečkog DVD-a uručio gradonačelnik Stjepan Kovač, a nakon službenog dijela održano je i druženje.

Podijeli