Dubravka Šuica je službena kandidatkinja za povjerenicu Europske komisije

Dubravka Šuica je službena kandidatkinja za povjerenicu Europske komisije

Podijeli

Premijer Andrej Plenković na Vladi je predstavio Dubravku Šuicu, kao službenu kandidatkinju za povjerenicu Europske komisije. Ona je već obavila i razgovor s predsjednicom Europske komisije Ursulom von der Leyen, a na novu dužnost trebala bi stupiti krajem godine.

“Dubravka Šuica, dugogodišnja zastupnica u Europskom parlamentu, s tri konsekutivna mandata 2013., 2014,. i 2019., s više mandata u Saboru, s iskustvom gradonačelnice Dubrovnika. Ona dobro poznaje brojne europske teme i siguran sam da će biti kvalitetna kandidatkinja za budući kolegij Europske komisije.”

Na mjesto Dubravke Šuice kao europarlamentarka odlazi Sunčana Glavak.

Kandidatkinja za povjerenicu Europske komisije Dubravka Šuica predstavila se članovima saborskog Odbora za europske poslove. Premijer Anrej Plenković predstavio ju je kao dobru kandidatkinju s velikim iskustvom u međunarodnim poslovima, a ona je istaknula kako će se posebno zauzimati za ulazak Hrvatske u Schengen. Evo što je još, između ostalog, poručila:

‘‘Bez obzira na dodijeljeni portfelj, zalagat ću se za jednake prilike i kvalitetu života, od kvalitete obrazovanja do kvalitete poslova na novim tržištima rada. Posebnu pouzornost želim posvetiti uzrocima iseljavanja mladih i dobro obrazovanih kadrova iz novih i manjih država članica, uključujući i Hrvatsku‘‘

Plenković je rekao da bi za 2-3 tjedna trebalo biti poznato koji će resor Šuica kao povjerenica dobiti.

Podijeli