Dubravka Šuica: Imenovanje u EK veliko je priznanje hrvatskoj politici

Dubravka Šuica: Imenovanje u EK veliko je priznanje hrvatskoj politici

Podijeli

Nakon što je imenovana potpredsjednicom Europske komisije za demokraciju i demografiju, HDZ-ova eruoparlamentarka Dubravka Šuica je u razgovoru s novinarima rekla da ima ponešto iskustva i znanja za taj posao i da je upoznata s problemima koji će je čekati.”Velika mi je čast što smo dobili potpredsjedničko mjesto. Hrvatska je ipak najmlađa članica EU-a i ovo je veliko priznanje hrvatskoj politici i našem premijeru Andreju Plenkoviću koji je bio jedan od glavnih pregovarača i sigurno je puno utjecao na dobivanje ovoga resora”, izjavila je Šuica.

Kako je najavila čelnica EK Ursula Von der Leyen, jedna od zadaća će joj biti organizacija Konferencije o budućnosti Europe.

“To uključuje rasprave s građanima, dijaloge koje smo i do sada imali. Potrebno je slušati što građani hoće, jer oni ponekad osjećaju da su udaljeni od EU-a. Od mene se očekuje da budem najizraženija u srednjoj i istočnoj Europi, gdje su ponekad demokratske vrijednosti poljuljane”, istaknula je Šuica.

 Što se tiče demografije ističe da želi ući u bit problema, dokučiti zašto dolazi od odljeva mozgova, zašto mladi ljudi odlaze i pokušati taj problem rješavati horizontalno.

Podijeli