Drago Diklić predstavio dvije potpuno nove pjesme izvedene na slavljeničkom koncertu u...

Drago Diklić predstavio dvije potpuno nove pjesme izvedene na slavljeničkom koncertu u Lisinskom

Podijeli

Koncertom Zagreb je najljepši grad održanom 19. studenog 2019. godine, vječni šansonijer i vrhunski interpretator zabavne i jazz glazbe Drago Diklić obilježio je 65 godina karijere.

Koncert u Velikoj dvorani Lisinski bio je prilika za presjek njegove nevjerojatne karijere koja je iznjedrila veliki broj hitova, a svoju vjernu publiku iznenadio je i s dvije potpuno nove pjesme koje je napisao poznati književnik i pjesnik Enes Kišević.

Prvu, Zagrebačka šetnja, skladao je Hrvoje Hegedušić, a drugu, Zagreb i Kaja, upravo Drago Diklić. Enes i Hrvoje pridružili su se Dragi na koncertu i tako uveličali ovu ekskluzivnu premijeru pjesama koje će sigurno zauvijek biti dio bogatog kataloga Drage Diklića posvećenom njegovoj vječnoj inspiraciji – Zagrebu

Na koncertu u Lisinskom pratio ga je kvartet najboljih zagrebačkih glazbenika: Julije Njikoš na klaviru, Ante Gelo na gitarama, Mladen Baraković na basu i Josip Cvitanović za bubnjevima.

Proslava 65 godina karijere prošla je na najbolji mogući način, nostalgičnim prisjećanjem na izvanredne glazbene godine ovog velikana hrvatske scene, ali i porukom kako se s glazbom i uz glazbu živi. Tome u prilog idu dvije nove pjesme koje su u obliku svojevrsnog medleya ispunjenog poezijom i glazbom objavljen na YouTube kanalu Croatia Recordsa. Koncert će uskoro biti premijerno prikazan na Hrvatskoj radioteleviziji, a potom i na CMC televiziji.

Podijeli