Doznajte tko izdaje propusnice i u kojem slučaju

Doznajte tko izdaje propusnice i u kojem slučaju

Podijeli

Budući da se šire dezinformacije, iz Stožera civilne zaštite Međimurske županije podsjećaju tko u kojem slučaju izdaje propusnice.

Postoje samo tri elementa izdavanja propusnica.

Za djelatnike u poduzećima propusnice izdaju, ovjeravaju i potpisuju odgovorne osobe u tom poduzeću.

Za djelatnike koji rade na poslovima opskrbe određenih područja, dnevne migracije zaposlenih u službama bitnim za pružanje zdravstvene i veterinarske zaštite, dostavu lijekova i sanitetskog materijala, održavanje komunalne djelatnosti, vodoopskrbe i odvodnje, opskrbe plinom i strujom i zaštitarske službe, za novinare, za putovanja na posao i s posla i za žurne i operativne službe, propusnice izdaju ravnatelji i direktori javnih ustanova.

Za stanovnike koji zahtijevaju hitnu medicinsku skrb ili neodgodivi medicinski zahvat, propusnicu izdaje liječnik obiteljske medicine.

Sve drugo, dakle osobe koje iz vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama, kupnje hrane i osnovnih potrepština i slično, moraju napustiti mjesto prebivališta, propusnice izdaju Stožeri civilne zaštite u općinama i gradovima gdje ljudi žive.

Sve osobe prilikom ulaska i izlaska s područja u kojima postoji povećani rizik od prijenosa bolesti, moraju posjedovati valjanu propusnicu te poštivati mjere socijalnog distanciranja i ne zadržavanja na javnim prostorima.

Podijeli