DORH pokrenuo istragu protiv dvojice policajaca osumnjičenih za nanošenje ozljeda u Piškorovcu

DORH pokrenuo istragu protiv dvojice policajaca osumnjičenih za nanošenje ozljeda u Piškorovcu

Podijeli

Državno odvjetništvo javlja kako je pokrenuta istraga protiv dvojice policajaca, u dobi od 29 i 35 godina osumnjičenih za nanošenje osobito teške tjelesne ozljede i sprječavanje dokazivanja.

Okrivljenici su, kako se sumnja, kao policijski službenici 10. siječnja prošle godine u Piškorovcu prilikom privođenja jednog mještanina izveli pred kuću, gurnuli ga na tlo i zadali mu više udaraca rukama, nogama i policijskim palicama po cijelom tijelu, a potom ga smjestili na stražnje sjedalo službenog automobila, gdje ga je 29-godišnjak tijekom vožnje više puta šakom udario u trbuh i glavu.

Nakon toga su, kako navode u Općinskom državnom odvjetništu u Varaždinu, zaustavili vozilo i bacili muškarca na tlo i nastavili ga udarati nogama po tijelu nanijevši mu tešku ozljedu, razdor jetre i krvarenje u trbušnoj šupljini.

– Postoji osnovana sumnja i da je 35-godišnjak 11. siječnja 2018. u bolnici u Čakovcu rekao oštećeniku da neka ga ne tereti zbog toga što ga je tukao, a da će ga on zauzvrat nagraditi – kažu u Općinskom državnom odvjetništvu.

Podijeli