DONJA DUBRAVA 13. Dani ljuka i ekološke proizvodnje 25. kolovoza

DONJA DUBRAVA 13. Dani ljuka i ekološke proizvodnje 25. kolovoza

Podijeli

Održan je prvi sastanak Organizacijskog odbora Dana dobravskog ljuka i ekološke proizvodnje.

U cilju očuvanja tradicije i gospodarskih obilježja iz prošlosti ovoga mjesta, trinaesta po redu manifestacija kazuje samo to da mjesto kao što je Donja Dubrava treba čuvati ovaj povijesni element i značaj uzgoja i prodaje ekoloških proizvoda, a luk tu u najistočnijem dijelu Međimurja zauzima posebno mjesto u tradicijskom i svekolikom pogledu.

Budući da je prošle godine na Danima ljuka bilo oko pedesetak proizvođača i izlagača ekoloških proizvoda iz cijele Hrvatske, bilo je živopisno vidjeti kako ovakva vrsta proizvodnje uzima maha u cilju zdravog načina života, a prehrana tu ima značajno mjesto. O luku i češnjaku uvijek se iznova sa pijetetom govori na ovoj manifestaciji.

Organizacijski odbor čine Općina Donja Dubrava, općinske udruge (Udruga žena, Udruga umirovljenika, KUD Seljačka sloga, Puhački orkestar, Crveni križ, UDVDR) te suorganizator Udruga za biološko-dinamičko gospodarenje „Duga“ iz Čakovca.

Na sastanku je dogovoren okvirni program tokom Dana ljuka, te su se raspodijelili radni zadaci koje je neophodno odraditi prije manifestacije : financije, šator, stolovi, postava natpisa na ulazu u mjesto, poziv i prijave izlagača, rokovi, sastanak sa udrugama, i dr.

Trinaesti Dani ljuka i ekološke proizvodnje održati će se 25. kolovoza. Otvorenje manifestacije bit će u 11:30 sati.

Podijeli