Dogovoreno trajno vađenje krvi u Murskom Središću, zaposlena medicinska sestra

Dogovoreno trajno vađenje krvi u Murskom Središću, zaposlena medicinska sestra

Podijeli

S obzirom na to da se uvođenje svakodnevnog vađenja krvi u ambulanti Mursko Središće pokazala kao dobra inicijativa koja ide u korist mještana, Grad je želio da se trajno riješi pitanje vađenja krvi u ambulanti. Na sastanku su gradonačelnik Dražen Srpak, doktorica Biserka Gričanec i medicinska sestra Suzana Turk dogovorili trajno financiranje djelatnice te će sa Suzanom Turk biti sklopljeni Ugovor o radu.

Ugovorom se osiguralo trajno zaposlenje medicinske sestre, a ujedno i trajno vađenje krvi. U Zdravstvenoj ambulanti u Murskom Središću će se vađenje krvi obavljati besplatno svakim radnim danom od 7 sati do 9 sati, a od 9 do 10 vađenje krvi samo za hitne slučajeve. Grad je nedavno za potrebe triju ordinacija obiteljske medicine u Murskom Središću, osigurao sredstva za nabavku hematološkog analizatora i uređaja za mjerenje CRP-a s potrebnim reagensima.

Odlučeno je tako da bi pacijenti triju ordinacija mogli dobiti uslugu i nalaze osnovnih hematoloških pretraga bez cjelodnevnog odlaska u laboratorij u Čakovcu te što je posebno važno – za intervencije u hitnim slučajevima.

Podijeli