Deset najboljih namirnica za skidanje kilograma

Deset najboljih namirnica za skidanje kilograma

Podijeli

Nutricionisti tvrde da postoje biljke koje pospješuju topljenje viška masnoće pa su izdvojili top deset namirnica koje jamče smanjenje kilograma.

Ljekovito bilje i pripravci od ljekovitog bilja najstariji su način liječenja različitih bolesti. S ljekovitim biljem ne možemo sve izliječiti, ali s njime unosimo u organizam vrlo vrijedne tvari, tvrdi nutricionistkinja Irena Švenda.

Iako smo nekoć tradicionalno znali njegovu vrijednu i korisnu upotrebu i rješavali mnoge zdravstvene tegobe i doprinosili kvaliteti života, danas je upotreba ljekovitog bilja nedovoljno zastupljena. Naime, mješavine biljaka iz našeg podneblja mogu nam uvelike pomoći u borbi sa želučanim tegobama, u eliminaciji viškova tekućine ili u reguliranju probave, ističe Švenda.

Takve biljke koje utječu na metabolizam, povisuju potrošnju kalorija i jače izlučivanje tekućine iz tijela dosta su raširene u našem podneblju. Među njima se ističu zlatnica, breza, krkavina, metvica i medunika, piše HRT.

U svakodnevnoj primjeni su uglavnom čajevi koji nemaju izrazito ljekovito djelovanje. Ljekovito djelovanje ovih biljaka očituje se nakon duljeg konzumiranja pripravaka koji imaju veću koncentraciju. Vrlo je važno i sinergijsko djelovanje biljaka jer često jedna biljka ne može napraviti učinak kakav mogu različite kombinacije biljaka.

Uz biljne čajeve koji pomažu mršavljenju nutricionisti preporučuju i desetak namirnica za uspješno topljenje kilograma. Neke od njih imaju određeni udio zdravih masnih kiselina koje osiguravaju sitost, ali ne i podlogu za nakupljanje kilograma.

Limun, celer, avokado, čili papričice, zeleno lisnato povrće, jaja, zob i losos uz mnogo vode i dobar san, kažu nutricionisti, najbolji su način da izgubite suvišne kilograme.

hr.n1info.com

Podijeli