Davis Cup: Hrvatska povela 2-1 protiv Kazahstana

Davis Cup: Hrvatska povela 2-1 protiv Kazahstana

Podijeli

VARAŽDIN – Hrvatska Davis Cup reprezentacija povela je 2-1 protiv Kazahstana u četvrtfinalu Svjetske skupine. U Varaždinu drugi bod u borbi parova donijeli su nam Nikola Mektić i Ivan Dodig, koji su svladali sa 6:7 (2), 6:4, 6:4 i 6:2 Timura Habibulina i Aleksandra Nedovjesova…

Prvi je set bio neizvjestan i riješen je tek u trinaestoj igri. To su Kazahstanci dobili 7-2. Nakon toga Mektić i Dodig zaigrali su sjajno i riješili dvoboj u svoju korist. Bila je ovo deveta uzastopna pobjeda naše reprezentacije u igri parova, a Ivan Dodig ugradio ih je sedam.

“Oni su odigrali jako kvalitetno. Bili su opušteni, tim bez mnogo očekivanja, i mogli su ići na ‘lutrijske udarce‘. Mi smo ostali pribrani nakon prvog seta i kasnije pokazali da smo kvalitetan tim”, poručio je naš veteran.

“Funkcionirali smo jako dobro, za prvo igranje zajedno i protiv nezgodnog suparnika mislim da smo izgledali prilično dobro”, rekao je Nikola Mektić.

Hrvatskoj još treba bod za polufinale, a u 14 sati prvi meč, možda i odlučujući, igrat će Marin Čilić i Mihail Kukuškin. Ako Čilić zapne tu je Borna Ćorić koji će igrati odlučujući meč.

mediaservis.hr

Podijeli