DANI ŠIBE I RIBE Besplatan koncert Dražena Zečića, prijevoz vlakom, riblji specijaliteti...

DANI ŠIBE I RIBE Besplatan koncert Dražena Zečića, prijevoz vlakom, riblji specijaliteti i najveća korpa od šibe u Kotoribi

Podijeli

Sve je spremno za najveću i sada već nadaleko poznatu manifestaciju Dani šibe i ribe. Pred nama je 16. izdanje i to u subotu, 25. i nedjelju, 26. svibnja, a Općina Kotoriba kao organizator, pripremila je bogat program. I ove godine sve će se odvijati ispod velikog šatora i na prostoru kod nove kotoripske škole.

Subotnji program započinje Ribijadom kada će kotoripske udruge pripremati fiš i peći ribu koju će besplatno moći degustirati svi posjetitelji. Za glazbeni dio bit će zadužen Tamburaški sastav ‘Cure iz centra’ – popularne C.I.C.E.. U isto vrijeme otvara se izložba ručnih radova i slika članica Društva žena Kotoriba za Udrugu za sindrom Down Međimurske županije.

U sportskoj dvorani od 15 sati počinje ženski odbojkaški turnir. U večernjim satima očekuje vas odlična zabava i fešta. Od 19 sati sviraju Cure iz centra, a u 22 sata na pozornicu bi trebao stići legendarni Dražen Zečić.

Nedjelja je rezervirana za Globus band koji će toga dana imati zadatak za dobru glazbenu atmosferu. Kao i svake godine očekuje vas bogata ponuda domaćih tradicijskih proizvoda, riblji specijaliteti – posebno šarana na rašljama, ribičija u bazenu, zabavni park za najmlađe…

Već od 11 sati otvara se Izložbeno-prodajni sajam predmeta od šibe, rukotvorina te licitarskih i autohtonih proizvoda. Od 14 sati možete razgledati oldtimer vozila Oldtimer kluba Međimurje, dok u 15 sati ispod šatora počinje kulturno-umjetnički program.

Posebno iznenađenje priprema nam Košaraštvo Pogorelec koje će isplesti najveću korpu za cvijeće veličine 2 puta 4 metara. Zabava se nastavlja uz Globusovce.

Općina Kotoriba je i ove godine osigurala besplatan vlak u nedjelju. Polazak iz Varaždina je u 12 sati uz zaustavljanje na svim usputnim stanicama, a dolazak se očekuje u 13 sati. Polazak iz Kotoribe moguć je u tri satnice: 18:18, 21:45 i 22:31.

Podijeli