Dani Međimurske županije u znaku četvrt stojeća od osnivanja Županije

Dani Međimurske županije u znaku četvrt stojeća od osnivanja Županije

Podijeli

U Maloj vijećnici Međimurske županije predstavljen je program ovogodišnjih Dana Međimurske županije 2018., koji započinju 18. travnja i traju do 5. svibnja. Ove su godine u znaku srebrnog jubileja, odnosno 25. godišnjice od kada je Hrvatski sabor usvojio Zakon o područjima županija, gradova i općina, kojim je osnovana Međimurska županija

Pročelnik upravnog odjela za poslove župana Goran Gotal istaknuo je kako je ove godine primarni cilj obilježavanja sinergija svih djelatnosti s naglaskom na ljude. U više od pedesetak manifestacija uključiti će se segmenti kulturne baštine Međimurja, obrazovanja, povijesti, poduzetništva te gospodarsko-turistički potencijali.Ove godine po prvi puta se organizira manifestacija “Čisto Međimursko”, gdje će zagrebački Trg bana Jelačića biti u znaku Međimurja, zatim koncert u čast Tete Lize, svečano će se otvoriti Studentski dom i obnovljeni odjel rađaone i neonatalogije bolnice, a u suradnji s poslovnim tjednikom u Čakovcu će biti organiziran Festival poduzetništva, obrta i OPG-ova „Moja poduzetna Hrvatska“, kojeg će pratiti gastro show i koncert.

Predsjednik Županijske Skupštine Mladen Novak predstavio je centralni događaj, Svečanu sjednicu Skupštine Međimurske županije, koja će se održati 27. travnja u Centru za kulturu. I Zrinska garda Čakovec ove godine organizira događanja povodom Dana županije i proslave 7. Spomendana Zrinskih i Frankopana koji će se već tradicinalno obilježiti mimohodom povijesnih postrojbi, Hrvatske vojske i branitelja središtem Čakovca, svečanim postrojavanjem u Zagrebu te svetim misama u zagrebačkoj katedrali i crkvi Sv. Nikole Biskupa u Čakovcu, kao i na prigodnoj svečanosti u Bečkom Novom Mjestu. Župan Matija Posavec zaključio je da je ova godina važna zbog obilježavanja četvrt stoljeća od osnivanja Županije, te da je ovogodišnji program raznovrstan, kvalitetan i obuhvaća sve dobne strukture.

Podijeli