DANI LJUKA Poziv izlagačima za sudjelovanje na manifestaciji u Donjoj Dubravi

DANI LJUKA Poziv izlagačima za sudjelovanje na manifestaciji u Donjoj Dubravi

Podijeli

Iz Općine Donja Dubrava danas su odaslani pozivi potencijalnim i mogućim izlagačima koji 25. kolovoza mogu sudjelovati na tradicionalnoj manifestaciji Dani ljuka i ekološke proizvodnje u Donjoj Dubravi.

Ova ekološka manifestacija najvećim dijelom okuplja izlagače iz SZ Hrvatske, mahom one koji u svim OPG- ovima nude zdrave poljoprivredne proizvode, ekološke proizvode i prerađevine, mogli bismo reći – svojih ruku djela, do zdravlja preko jela. Ove riječi se često čuju među proizvođačima ekološke hrane i uzgajivačima zdravog povrća i voća.

Ono što je važno reći je da je od svojih početaka u žiži zanimanja bio Dobravski ljuk, kao poljoprivredni proizvod koji nosi svoje kako povijesno i tradicijsko značenje u Donjoj Dubravi, tako i niz značajki koje mu daju značenje jedne od najzdravijih plodova zemlje uopće. Svaku godinu o njemu govore predavači na okruglom stolu tom prigodom, a OPG ovi nude sve ono što je u njihovoj domeni proizvodnje.

Zato su Dani ljuka u Donjoj Dubravi gotovo svečanost za poljoprivrednu promidžbu Međimurja i šire, koju svakako, 25. kolovoza valja posjetiti.

 

Podijeli