COVID-19: Dvoje novooboljelih u Međimurju, vrtići u Nedelišću i Hodošanu ne rade...

COVID-19: Dvoje novooboljelih u Međimurju, vrtići u Nedelišću i Hodošanu ne rade iz preventivnih razloga

Podijeli

Stožer civilne zaštite Međimurske županije javlja kako s današnjim danom brojimo dvije novooboljele osobe. U Zagrebu su izolirana još dva slučaja s područja Međimurja te je epidemiološka obrada u tijeku.

Do sada je ukupno uzeto 7 002 uzorka. S današnjim danom od početka pandemije u Međimurskoj županiji ukupno je registrirano 159 pozitivnih, od čega je trenutno 56 aktivnih slučajeva bolesti od kojih je za 2 novooboljele osobe epidemiološka obrada još u tijeku, 11 osoba nepoznate epidemiološke anamneze, 6 osoba sa svadbene svečanosti, 10 osoba koji su kontakti s oboljelim koji su prisustvovali svadbi, 23 osobe koje su kontakti s ranije potvrđenim, 1 osoba koja se vratila s ljetovanja te 3 strana državljanina koji rade na području Međimurja. U samoizolaciji se nalazi 670 osoba.

Epidemiološka situacija u osnovnim i srednjim školama je izrazito povoljna i nastava se nesmetano odvija. Trenutno, iz preventivnih razloga, ne rade dva vrtića u Nedelišću i Hodošanu te nema sekundarnih pozitivnih slučajeva.

Podijeli