Ćorić o uzrocima požara u HE Dubrovnik: “Ministarstvo se ne može uključiti...

Ćorić o uzrocima požara u HE Dubrovnik: “Ministarstvo se ne može uključiti u istragu”

Podijeli
Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić boraveći u Osijeku gdje se grade dva reciklažna dvorišta, istakao je da su reciklažna dvorišta važan dio infrastrukture za učinkovito gospodarenje otpadom.
Ćorić je rekao da je Hrvatska preuzela “vrlo ambiciozne ciljeve odvajanja otpada do 2020., ali i izgradnje dijelova infrastrukture učinkovitog gospodarenja otpadom”, pa stoga sve jedinice lokalne samouprave, u suradnji s nadležnim državnim institucijama, u idućem razdoblju trebaju učiniti maksimalan napor u ostvarivanju tih ciljeva.
“Volio da smo to napravili prije 10 ili 15 godina, onda bi naš posao bio puno laganiji. Međutim, to se nažalost nije napravilo. To nije nikakav alibi. U potpunosti sam svjestan ambicioznisti ciljeva koje je Republika Hrvatska u predpristupnoj fazi preuzela.”Na tvrdnje objavljene u tjedniku “Nacional” da je do požara u hidroelektrani “Dubrovnik” došlo zbog neprimjerene i visokozapaljive izolacije, Ćorić odgovara.

“Ministarstvo se ne može uključiti u istragu. Nitko više od mene ne želi da se ova istraga završi i da se utvrde odgovorni. Tu očekujem da će Državno odvjetništvo i policija odraditi svoj dio posla.”

Podijeli