Cibona, Hrvatska i Španjolska prisjećaju se Dražena Petrovića

Cibona, Hrvatska i Španjolska prisjećaju se Dražena Petrovića

Podijeli

Na zagrebačkom groblju Mirogoj Cibona i predstavnici Grada Zagreba položili su vijence na grob Dražena Petrovića. Na današnji dan obilježava se 27 godina od smrti ‘košarkaškog Mozarta‘.

“Nikada nisam mogla zamisliti da će on ostati u takvom sjećanju naroda. To je njegova najveća medalja, uvijek to spominjem. Možeš osvojiti svaku medalju, imamo vrhunskih sportaša u svim sportovima, ali ljubav naroda je za Dražena neopisiva”, rekla je Draženova majka Biserka.
Dražen je i u Španjolskoj ostavio veliki trag igrajući za Real Madrid te se i oni prisjećaju velikana hrvatskog sporta. Španjolski dnevnik AS objavio je danas tužnu naslovnicu iz 93‘, a Kraljevski klub video s Petrovićem u glavnoj ulozi te poručio:

“Navijači Real Madrida mogli su uživati u njegovoj igri tijekom sezone 1988./89., a u bijelom dresu je izvodio egzibicije koje su mu napravile mjesto u povijesti Real Madrida. Među egzibicijama se ističe finale Kupa pobjednika kupova u kojem je postigao 62 koša u pobjedi nad Snaidero Casertom. Te sezone je osvojen i španjolski kup”, stoji u objavi.

Podijeli