Četvrta obljetnica podizanja spomenika hrvatskim braniteljima u Selnici

Četvrta obljetnica podizanja spomenika hrvatskim braniteljima u Selnici

Podijeli

Točno na dan kada je u 2016. godine u Selnici podignut na  Spomenik svim hrvatskim braniteljima stradalim u Domovinskm ratu i u predvečerje Spomena na žrtvu Grada Vukovara i Škabrnje, u Selnici zapaljene su svijeće, položen vijenac i odana počast onima koji su podnijeli najveću žrtvu za samostalnu i nezavisnu hrvatsku državu.

Vijenac su položili prestavnici Počasnog zdruga Hrvatske vojske, a svijeće, prvo su zapalili predstavnici Općine Selnica predvođeni načelnikom Ervinom Vičevićem i predsjednikom Općinskog vijeća Brankom Perčićem. Potom su to učinili članovi HVIDRE Čakovec-Jug predstavnici braniteljskih udruga Domovinskog rata, te oni koji su od prvog dana uz projekt i podizanje Spomenika hrvatskim braniteljima u Selnici.

Molitvu za sve poginule hrvatske vitezove predvodio je Pavo Jazvić predsjednik HVIDR-e Čakovec Jug. Svima je na dolasku zahvalio načelnik Vičević te ih pozvao da vječno čuvaju uspomenu na one koji su svoje živote stavili na hrvatski žrtvenik, kako bi svi mi mogli biti baštinici moderne hrvatske države.

 

Podijeli