Červar želi voditi reprezentaciju na OI u Tokiju 2021.

Červar želi voditi reprezentaciju na OI u Tokiju 2021.

Podijeli

Korona virus steže svoj obruč oko svih nas, a najefikasnija je obrana da se svi zajedno odmaknemo jedni od drugih. I dok to traje mnogi će promijeniti neke svoje poglede, odgoditi svoje planove ili se još bolje pripremiti za nove izazove koji dolaze.

Olimpijske igre u Tokiju, ako se tamo kvalificira, ovoj generaciji Hrvatske rukometne reprezentacije trebala je biti kruna karijere, a izbornik Lino Červar odlučio je nakon Japana otići u trenersku mirovinu i biti šef struke pri HRS-u. Kako su se igre odgodile za godinu dana tako je Červar svoju odluku prolongirao. O tome i mnogim drugim temama Červar je dao svoje mišljenje za portal HRS-a.

„Spreman sam i želio bih to. Jasno je da o tome moram razgovarati s čelnicima Hrvatskog rukometnog saveza. Uvjeren sam da imamo reprezentaciju koja može, najprije proći kvalifikacije ako ih bude, i onda napasti treće olimpijsko zlato, što bi bio jedinstven pothvat. Olimpijske igre su posebna priredba, nešto najviše što sport i jedna reprezentacija mogu dostići. Svaka medalja na OI ima svoju vrijednost, a zlato vas čini besmrtnim. Vidjet ćemo. Tu je dakako važno i zdravlje, strpimo se još malo. Samo da se vratimo normalnom životu“, rekao je izbornik Kauboja, Lino Červar dodavši da bi silno bih želio da se svi dragi Zagrepčani koji su stradali u potresu što prije vrate svojim domovima, da im pomognemo da što lakše podnesu i zaborave tu traumu. „Patnja nas ne smije slomiti. On nas mora potaknuti da još više ojačamo. Bit će jako teško, ali ako smo jedinstveni, mi to možemo. Dokazali smo to bezbroj puta“, zaključio je na kraju Červar.

Podijeli