Čakovečke osnovne škole spremne za prihvat svih učenika nižih razreda

Čakovečke osnovne škole spremne za prihvat svih učenika nižih razreda

Podijeli

Svih šest redovnih osnovnih škola kojima je Grad Čakovec osnivač, spremno je za ponovni početak redovne nastave.

Grad Čakovec je već prije dva tjedna pribavio dovoljno dezinfekcijskih sredstava koje su dostavljene školama, a naručene su i školama dostavljene dodatne količine. U svim školama osigurani su preporučeni preduvjeti za sigurno odvijanje nastave za sve učenike od 1. do 4. razreda.

Prema uputama Ministarstva znanosti i obrazovanja, nema zdravstvenih prepreka za povratak učenika u škole, osim za one koji imaju ulaze u rizične skupine. I dalje su na snazi preporuke o ograničenom ulasku u školske objekte u koje mogu ulaziti samo zaposlenici i učenici.

Roditelji prije odlaska djece u školu moraju im izmjeriti temperaturu, te u slučaju povišene tjelesne temperature o tome obavijestiti ravnatelja i svog liječnika. Također, djeca za znakovima drugih zaraznih bolesti također ne dolaze u školu.

Djeca u školama ne nose zaštitne make. Osim za razrednu nastavu od 1. do 4. razreda, djeca se vraćaju i u posebne razredne odjele, a nastavu će normalno pratiti i oni učenici koji imaju pomoćnika u nastavi. Prijevoz učenika u onim školama u kojima postoji, organiziran je prema uobičajenom rasporedu. I produženi boravak u onim školama u kojima postoji, odvijat će se normalno.

Prema preporukama nadležnih službi, povratak u školske klupe i nastavak redovnog obrazovnog procesa za učenike nižih razreda je siguran i preporučljiv.

Do završetka redovne nastave u čakovečkim je školama preostalo još otprilike mjesec dana, a prema sadašnjim stanju stvari, učenici viših razreda ove se godine više neće vraćati u školske klupe.

Podijeli