ČAKOVEC Vozač (56) s više od 2 promila naletio na maloljetne vozače...

ČAKOVEC Vozač (56) s više od 2 promila naletio na maloljetne vozače mopeda i bicikla

Podijeli

Jučer, 16. rujna 2019. godine oko 20 sati u Čakovcu, Športskoj ulici, dogodila se prometna nesreća u kojoj je vozač automobila naletio na maloljetne vozače mopeda i bicikla.

Upravljajući kolnikom Športske ulice, pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 2,04 promila, 56-godišnji vozač osobnog automobila, čakovečkih registarskih oznaka, nije se kretao vozilom što bliže desnom rubu kolnika te je na ravnom dijelu ceste prešao na lijevu stranu kolnika. Na prometnoj traci namijenjenoj za promet vozila iz suprotnog smjera, prednjim dijelom automobila udario je u prednji dio mopeda, čakovečke registracije, kojim je upravljao maloljetni vozač. Nakon sudara došlo je do zanošenja mopeda i djelomičnog odbačaja na nogostup, gdje je udario u prednji kotač bicikla, kojim je nogostupom upravljao, također maloljetni biciklist.

Ozlijeđeni vozači mopeda i bicikla vozilom hitne medicinske pomoći prevezeni su u čakovečku bolnicu, gdje će se njihove ozljede naknadno okvalificirati. Vozač osobnog automobila s područja grada Čakovca, uhićen je i priveden u policijsku postaju.

Nakon  utvrđivanja ozljeda slijedi kvalifikacija događaja (prekršajna ili kaznena odgovornost vozača automobila).

Podijeli