Čak 11 krađa u dane vikenda

Čak 11 krađa u dane vikenda

Podijeli

Policijska uprava međimurska izvjestila je o sigurnosnim događanjima tijekom vikenda. Evidentirano je čak 11 krađa, od čega pet teških

Tako je provaljeno u obiteljsku kuću u Nedelišću odakle je nepoznati počinitelj otuđio novac i razni nakit, zatim u kontejner koji se nalazio na privatnoj parceli, odnosno u voćnjaku u blizini Štrukovca, odakle je također nepoznati počinitelj ukrao razni alat, novac, plinsku bocu i alkoholna pića, a provaljeno je i u ribičku kuću kod Podturna odakle je ukraden motorni trimer, muzička linija, plinske boce te razna pića. Zabilježena je i jedna zapljena droge. Naime, u nedjelju u ranim jutarnjim satima, na Međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu Goričan II, policijski službenici Policijske postaje Prelog prilikom granične kontrole kod 32-godišnjeg češkog državljana pronašli su 48 grama droge „kratom“.

Preliminarnim testiranjem dobivena je pozitivna reakcija na prisutnost psihotropnih tvari. Uz izdavanje potvrde, Policija je oduzela drogu, te je izdavanjem prekršajnog naloga, okrivljenik sankcioniran. Tijekom proteklog vikenda na prometnicima Međimurske županije dogodile su se ukupno četiri prometne nesreće, od čega jedna s ozlijeđenom osobom i tri s nastalom materijalnom štetom. Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća utvrđena je kod dva vozača. Najveća, u količini od 3,08 grama po kilogramu izmjerena je kod 34-godišnjeg vozača osobnog automobila, koji je sudjelovao u prometnoj nesreći s nastalom materijalnom štetom, u petak, 3. kolovoza oko 16.20 sati u Čakovcu.

Podijeli