Budući novi ministri na prvom sastanku u Banskim dvorima

Budući novi ministri na prvom sastanku u Banskim dvorima

Podijeli
Križaljka je riješena, odnosno rekonstrukcija Vlade završena, a zadnju riječ imaju saborski zastupnici koji će sutra glasati o novim ministrima. Oni koji su preživjeli rekonstrukciju o novim kolegama ne znaju puno, kao ni javnost, a o starima i dalje sve najbolje.
Prekriženi su, pak, dijelom dobro podnijeli, a neki i ne baš najbolje napuštanje fotelja. Marija Pejčinović Burić odlazi u Vijeće Europe te Lovro Kuščević, Goran Marić, Tomislav Tolušić, Nada Murganić i Gabrijela Žalac koji opterećeni problemima napuštaju Banske dvore.
Bivše ministre redom mijenjaju Goran Grlić Radman, Ivan Malenica, Mario Banožić, Marija Vučković, Vesna Bedeković i Marko Pavić na čije mjesto pak dolazi Josip Aladrović. Nakon sjednice Vlade stigli su na prvi sastanak u Banske dvore.
Evo što su poručili Malenica, Banožić i Vućković.

“Gospodin Kuščević je odradio određene aktivnosti i ja se nadam da ću te aktivnosti nastaviti do kraja mandata u sljedećih godinu dana i mislim da se to sve može završiti i da demistificiramo javnu upravu u RH i vratimo povjerenje građana”.

“Državna imovina je bila uistinu zapuštena posljednih 25 godina i odnos prema njoj nije bio adekvatan niti na ponos građana RH niti na nešto što se odnosi na ekonomski pokazatelj po pitanju konkurentnosti cjelokupne zemlje i gospodarstva”.

“Reći ću da je doista velika čast, priznanje i odgovornost biti predložen članicom hrvatske vlade, osobito ove Vlade”.

Podijeli