Bruno Marić podnio ostavku na mjestu instruktora za VAR

Bruno Marić podnio ostavku na mjestu instruktora za VAR

Podijeli

Bruno Marić podnio je ostavku na mjesto VAR instruktora Hrvatskog nogometnog saveza. Marić koji je bio postavljen za glavnog instruktora za obuku sudaca u utorak je medijima predstavio uvođenje videotehnologije u HNL, a danas je HNS izdao priopćenje kako ih je pisanim putem obavijestio o svojoj ostavci.

Nakon što je nogometni sudac Bruno Marić HNS-u podnio ostavku na mjestu glavnog instruktora za VAR, objasnio je razloge za tu odluku u priopćenju koje prenosimo u cijelosti.

‘‘Poštovani, iza nas je vrlo uspješnih osam mjeseci rada na projektu VAR Hrvatska. Iza nas je zagrebački posjet Davida Elereya, najvećeg autoriteta na svijetu kada je VAR tehnologija u pitanju. Iza nas je vrlo važna medijska prezentacija VAR tehnologije, koja će hrvatskom nogometu donijeti podršku, mir, povjerenje, ali, rekao bih, i pomirenje! Ispred nas je još mukotrpnog rada na pripremi uvođenja VAR tehnologije koju očekujemo u veljači 2020. godine na svim utakmicama HNL-a. Ali svim srcem se nadam, da je ispred nas i utakmica hrvatske reprezentacije u Splitu koji žudi za reprezentativnim nogometom, ali i cijela Hrvatska želi da reprezentacija igra u Splitu. Divna publika u svim gradovima gdje je igrala naša reprezentacija, sigurno želi da Split svojom prepoznatljivom mediteranskom emocijom opjeva barem jednu kvalifikacijsku pobjedu naših srebrnjaka. Obzirom da sam u medijskim napisima mogao prepoznati natruhe smetnje odigravanju utakmice u Splitu, zbog moje funkcije u VAR instruktora podnosim ostavku na to mjesto. Podnosim ostavku ponosan na svoj rad VAR Instruktora, ali i na ono što ostavljam onome tko će me naslijediti. Posebno napominjem kako podnosim ostavku isključivo zbog Hrvatske i hrvatskog nogometa. Ne, ne odlazim zbog pritiska, ne odlazim zbog hejtera, ne odlazim jer sam umoran. Odlazim jer sam najnagrađivaniji sudac u Hrvatskoj i imam odgovornost prema nogometu. Moju ostavku nije tražio ni Savez ni HNK Hajduk, ali u medijskom prostoru u ovom trenutku ne smije postojati niti zrnce negative kada je nogomet i reprezentacija u pitanju. Koristim priliku da zahvalim Izvršnom odboru HNS-a, Izvršnom direktoru Marijanu Kustiću, Predsjedniku KNS HNS Anti Kulušiću, mojim nogometnim sucima i svima koji su me podržavali! Naravno, ostajem na raspolaganju ako me hrvatski nogomet treba i vidimo se u Splitu na utakmici Hrvatska – Mađarska! Najbolji hrvatski nogometni sudac Bruno Marić iz Daruvara.‘‘

Podijeli